Ηχησαν οι καμπάνες χθες βράδυ στη Γαλλία

Οι καμπάνες των καθεδρικών ναών ήχησαν στη Γαλλία χθες βράδυ, την ίδια ώρα που την Δευτέρα η πυρκαγιά κατέστρεψε τον ιστορικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

«Ο αγαπημένος μας καθεδρικός ναός θα ξαναγεννηθεί, θα αναστηθεί και πάλι», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Μισέλ Όπετιτ χθες στη διάρκεια εσπερινού στην εκκλησία του Saint-Sulpice στην παρουσία της πρώτης κυρίας της χώρας Μπριζίτ Μακρόν.


Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε ότι το διεθνής διαγωνισμός για την ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου τμήματος του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, θα καθορίσει κατά πόσον το μνημείο αυτό θα αποκτήσει ξανά νέο βέλος, το οποίο κάηκε από τις πύρινες γλώσσες τη Δευτέρα. Εάν αποφασιστεί αυτό, τότε τίθεται θέμα κατά πόσον θα είναι όμοιο με το παλιό ή όχι.

Εν τω μεταξύ, οι 50 ανακριτές συνεχίζουν το έργο τους για τα αίτια της καταστροφής.

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός είπε ότι η ανοικοδόμηση του ναού θα είναι τεράστια πρόκληση αλλά και ιστορική ευθύνη.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει ότι τα έργα αποκατάστασης θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε πέντε χρόνια, την ώρα που ειδικοί είχαν προειδοποιήσει ότι αυτό μπορεί να διαρκέσει και δεκαετίες.

Γάλλοι δισεκατομμυριούχοι και μεγάλες εταιρείες έδωσαν δεσμεύσεις ύψους περίπου 800 εκ. ευρώ ως οικονομική ενίσχυση του έργου ανοικοδόμησης. Ωστόσο, αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από πολιτικούς της Αριστεράς, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι πλούσιοι θα πρέπει να επικεντρωθούν στην πληρωμή των φόρων τους και στην βοήθεια των φτωχών.

Δειτε Επισης

Βέτο σε μέλη ΔΣ δημόσιου οργανισμού να διεκδικήσουν θέση Γενικού Διευθυντή θέλει να βάλει η Βουλή
Με τις ίδιες προϋποθέσεις του ανεργιακού το κατά χάριν επίδομα σε γονείς παιδιών με σοβαρές ασθένειες
Μετά τον Ασπρόκρεμμο, μεγάλη ανησυχία και για το Κούρη-Τραγική η κατάσταση σε όλα τα φράγματα
Προετοιμάζεται για ρεκόρ αναχωρήσεων μεταναστών η Κύπρος-Ξεπέρασαν τις πέντε χιλιάδες σε πέντε μήνες
Δίχρονο παιδί στη Βραζιλία σκότωσε κατά λάθος τη μητέρα του με όπλο
Συμπλοκή ανάμεσα σε αλλοδαπούς στην Πάφο-Κρατούσαν μαχαίρια και τσεκούρια
Η Τουρκία ανήρτησε στην UNESCO τον δικό της χάρτη για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό με πολύ... Αιγαίο
Ο φερόμενος ως δολοφόνος μιας βουλευτή στις ΗΠΑ πήγε στα σπίτια τεσσάρων πολιτικών εκείνη τη νύχτα
Ο Νετανιάχου δεν απέκλεισε τη δολοφονία του Χαμενεϊ- «Η εξόντωσή του θα τερμάτιζε τη σύγκρουση»
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Θεόδωρο Πυρίλλη-«Η προσφορά του ήταν πολύπλευρη και ουσιαστική»