«Υπερπληθώρα προμηθειών στο συμβόλαιο του Ακίνο»!

Το προσεχές καλοκαίρι η ΑΕΚ έχει το δικαίωμα να αποκτήσει με κανονική μεταγραφή τον Ντάνι Ακίνο. Για τον Ισπανοαργεντινό, ο οποίος ήλθε τον Ιανουάριο υπό μορφή εξάμηνου δανεισμού (έναντι €50.000), υπάρχει ρήτρα αγοράς ύψους €100.000, καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο στη Μούρθια. Ακριβώς αυτό το συμβόλαιο, ωστόσο, βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας στην Ισπανία!

Όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, στο Γραφείο του Εισαγγελέα έχει κατατεθεί καταγγελία από τον δικηγόρο Ιχίνιο Πέρεθ, ο οποίος έχει βάσιμη υποψία για κακοδιαχείριση, διαφθορά και υπεξαίρεση εκ μέρους των διοικούντων της Μούρθια σε ό,τι αφορά τη μεταγραφή του Ακίνο.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:
Η υπογραφή του Ντάνι Ακίνο στη Ρεάλ Μούρθια είναι ύποπτη κυρίως για τις προμήθειες που έχει δημιουργήσει. Στις 3 Ιουλίου οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμβόλαιο αξίας €140.000 ανά έτος, δυσανάλογο για τη Σεγούντα Β, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στο Γραφείο του Εισαγγελέα. Στις 4 Ιουλίου με τρόπο τεχνητό και απατηλό υπογράφηκε ένα συμβόλαιο ανάμεσα στο σύλλογο και την εταιρεία Sport Agency για τη διαμεσολάβηση για την απόσπαση της υπογραφής του Ακίνο.

Για τον ενάγοντα, αυτό είναι παράλογο από τη στιγμή που ο Ακίνο ήταν ποδοσφαιριστής του συλλόγου ώρες πριν. Στην εν λόγω συμφωνία διαμεσολάβησης, προνοούνται αμοιβές, αν υπάρξει υπογραφή: 10% του συμβολαίου του παίκτη (€14.000). Σύμφωνα με την αγωγή, «το συμβόλαιο διαμεσολάβησης ήταν εικονικό με τρόπο απατηλό», διότι η εταιρεία διαμεσολάβησης δεν είχε αποστολή, δεδομένου ότι ο παίκτης είχε υπογράψει την προηγούμενη μέρα στη Μούρθια.

Πέραν αυτής της ασυνήθιστης κίνησης, όμως, σύμφωνα με τον Ιχίνιο Πέρεθ, έχουν βρεθεί περαιτέρω έγγραφα και αποδείξεις που επιχειρούν να δικαιολογήσουν αυτήν την προμήθεια. Όπως, για παράδειγμα, ένα με ημερομηνία 4 Ιουλίου 2018, στο όνομα του Άλμπερτ Βάγες, ο οποίος εισέπραξε το ποσό των €14.000. Αργότερα εμφανίζεται άλλο ένα, με ημερομηνία 19 Ιουλίου, του οποίου ο ενάγων δεν έχει καταφέρει να προσδιορίσει τον συντάκτη και στο οποίο αναφέρεται πως η Μούρθια πλήρωσε άλλα €14.000.

Αλλά υπάρχουν κι άλλα, αφ’ ότου ο Βίκτορ Γκάλβεθ, τότε πρόεδρος του συλλόγου, διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία Αφοί Γκάλβεθ είχε πληρώσει γραμμάτιο €14.000 σε λογαριασμό της Sports Agency. Ακριβώς επειδή ένα συμβόλαιο διαμεσολάβησης που δεν είχε λόγο ύπαρξης δημιούργησε μέχρι και τουλάχιστον τρεις προμήθειες ύψους €14.000 η καθεμία, ο Ιχίνιο Πέρεθ εκτιμά ότι ο Γκάλβεθ και οι συνεργάτες του είναι πιθανό να έχουν διαπράξει το αδίκημα της μη χρηστής διαχείρισης και διαφθοράς σε ιδιωτική επιχείρηση.

Επίσης, πάντα σύμφωνα με τον ενάγοντα, ο Ραούλ Μόρο δημιούργησε με τη Ρασίνγκ Μούρθια Σίτι, «ένα παράλληλο σύλλογο» και κατείχε «κεφάλαια υπέρ αυτής της διαφορετικής ομάδας, μια συμπεριφορά αντίθετη στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων επιμέλειας σε οικονομικά ζητήματα», που άπτεται πιθανής αθέμιτης διαχείρισης και υπεξαίρεσης. Συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι τα έσοδα από δόσεις για τους παίκτες της ακαδημίας δεν προορίζονταν για τους λογαριασμούς της Μούρθια, όπως άλλες δραστηριότητες (π.χ. σχολεία, καμπ κ.λπ.), αλλά υπήρξε εκτροπή κεφαλαίων «για την αποφυγή κατασχέσεων αλλά και για τη διάθεσή τους δίχως οικονομικό έλεγχο»
 

Δειτε Επισης

Απαντά για τα προσκλητήρια σε υπηρεσιακούς φακέλους ο Αρχηγός-Δηλώνει πως ήταν εν αγνοία του, πλήρωσε το κόστος
Καταγγελία σε βάρος Αρχηγού Αστυνομίας για αποστολή... προσκλητηρίων σε υπηρεσιακούς φακέλους
Τα κρούσματα… παραξενιάς συνεχίζονται στον άβολο κόσμο της συμπολίτευσης
Βγάζει το mute και ανοίγει τη συζήτηση για απαγόρευση κινητών στα σχολεία η Βουλή
Κραυγή απόγνωσης από οργανώσεις ΑμεΑ για επιδόματα-«Υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο σπίτι»
Η ευθύνη φέρνει κόλαση και ο φόβος απαγορεύσεις-Απέκρουσε και... σέντραρε την μπάλα σε Αστυνομία η ΚΟΠ
«Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» πριν την έναρξη της δίκης για Ανδρονίκου-Οι ενστάσεις και η λευκή επιταγή του μάρτυρα
Αποδέχεται τριμερή ο Ερντογάν αλλά για να συζητηθούν... εναλλακτικές της ομοσπονδίας
Ούτε λέξη για το Κυπριακό από την Άγκυρα μετά την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν
Για μισή ώρα συνομιλούσαν Μητσοτάκης-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη