Οσάτσι: Η Ρωσία είναι ενάντια στην τεχνητή διασύνδεση θητείας ΟΥΝΦΙΚΥΠ και προόδου συνομιλιών

Η Ρωσία τάσσεται ενάντια στην τεχνητή διασύνδεση μεταξύ του θέματος της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) και της προόδου στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρέσβης της χώρας στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάτσι, ερωτηθείς σε σχέση με την ετοιμότητα που εξέφρασε η Ρωσία να στείλει μέχρι πέντε μέλη των ενόπλων δυνάμεών της για να υπηρετήσουν στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
 
Ο κ. Οσάτσι ανέφερε πως "η απόφαση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν να στείλει για πρώτη φορά, εκτός από τους Ρώσους αξιωματικούς της αστυνομίας που ήδη εκτελούν τα καθήκοντά τους, μέχρι πέντε Ρώσους στρατιώτες στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ως αξιωματικούς - συνδέσμους, στρατιωτικούς παρατηρητές και αξιωματικούς, επαναβεβαιώνει τη σημασία που αποδίδει η Ρωσία στο υπεύθυνο και σημαντικό έργο της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο νησί".
 
"Πιστεύουμε ότι η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο εκτελεί τις δραστηριότητές της αποτελεσματικά. Τασσόμαστε ενάντια στην τεχνητή διασύνδεση μεταξύ της βοήθειας που παρέχεται από τα ΗΕ και της προόδου των διαπραγματεύσεων", υπογράμμισε ο Ρώσος Πρέσβης.
 
Πρόσθεσε πως υπό το φως του γεγονότος ότι το Κυπριακό παραμένει άλυτο, "υποστηρίζουμε όπως οι βασικές παράμετροι της θητείας των ειρηνευτών παραμείνουν αναλλοίωτες, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπινου δυναμικού τους. Είμαστε βέβαιοι ότι οι κυανόκρανοι των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να παίξουν περαιτέρω τον σημαντικό, σταθεροποιητικό τους ρόλο", ανέφερε ο κ. Οσάτσι.
 
Κατέληξε εκφράζοντας την ελπίδα ότι "η Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών θα ανταποκριθεί θετικά στην πρότασή μας".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Βγαίνει μπροστά ο ΠΔΣ για τα περί εγγραφών εταιρειών στο Ντουμπάι από δικηγόρους-«Εκθέτουν τη Δημοκρατία»
BINTEO: Πήγαν να απαγάγουν την κόρη επιχειρηματία στο Παρίσι-Ήταν μαζί με των δύο ετών γιο της
Πυρά ΑΚΕΛ κατά του Προέδρου-«Επέλεξε να ξεπλύνει το ΕΛΑΜ, προκαλεί ερωτηματικά»
Χειροπέδες σε 20χρονο που προέβαινε σε άσεμνες πράξεις έξω από πανεπιστήμιο στη Λευκωσία
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακυρώνει την απόφαση της Κομισιόν να αποκρύψει τα μηνύματα φον ντερ Λάιεν-Μπουρλά
Προστασία ζωτικών ενεργειακών υποδομών από παρεμβάσεις ζητά από ΕΕ ο Παπαναστασίου
Πώς τοποθετείται ο ΠΔΣ για την έκθεση Ελεγκτικής-«Επείγουσα ανάγκη η σύσταση Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Δικαστηρίων»
Μη παραδοχή απάντησαν σε όλες τις κατηγορίες Νεκτάριος και Πορφύριος
Κατακρεούργησε τη μητέρα του γιατί του είπε πως δεν εργάζεται ο 21χρονος-Έβγαλε βόλτα τα σκυλιά μετά τη δολοφονία
Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελλάδα-Αισθητός και στην Κύπρο, προειδοποίηση για τσουνάμι