Στο 81% της κανονικής ανήλθε η ποσότητα βροχόπτωσης το πρώτο δεκαπενθήμερο Απριλίου

Στο 81% της κανονικής για μήνα Απρίλιο ανήλθε η μέση ποσότητα βροχόπτωσης που έπεσε στις ελεύθερες περιοχές από την 1η μέχρι το πρωί της 16ης Απριλίου, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά βροχόπτωσης καταγράφηκαν στο Κελλάκι με 204% της κανονικής βροχόπτωσης για το μήνα και στην Πάνω Παναγιά με 153% της κανονικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης από την 1η μέχρι το πρωί της 16ης Απριλίου ανήλθε στα 24,1 χιλιοστά, σε σύγκριση με 29,9 χιλιοστά που είναι η κανονική για ολόκληρο το μήνα. Η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης του τελευταίου 24ώρου ανήλθε στα 0,8 χιλιοστά.
 
Η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης κατά την ίδια περίοδο σημειώθηκε στο Κελλάκι με 68 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 204% της κανονικής βροχόπτωσης για την περιοχή. Ακολουθούν η Πάνω Παναγιά με 73,4 χιλιοστά, που αντιστοιχεί στο 153% της κανονικής και το νέο λιμάνι Λεμεσού με 26,4 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 132% της κανονικής και η περιοχή Αθαλάσσας στη Λευκωσία με 25,7 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 117% της κανονικής.

Αντίθετα, η μικρότερη ποσότητα βροχόπτωσης κατά την περίοδο 1-16 Απριλίου σημειώθηκε στο Φρέναρος με μόλις 0,8 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 6% της κανονικής για το μήνα, στον Κόρνο με 5,0 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 19% της κανονικής και στην Ξυλοτύμπου με 5,6 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 31% της κανονικής για μήνα Απρίλιο.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Από τον καύσωνα στις βροχές και καταιγίδες-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Διεξάγεται σήμερα η επιλογή νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2025 ΕΣΣΟ
Το σκεπτικό ΥΠΑΝ για την παράταση φοίτησης στα ειδικά σχολεία-Ζητά ολιστική πολιτική το αναπηρικό κίνημα
Ι. Καργαρώτος: Η μείωση της βλάβης στο κάπνισμα μπορεί να προσφέρει σημαντικά αποτελέσματα στη δημόσια υγεία
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ανεγείρει Κέντρο Ημερήσιας Φρροντίδας για άτομα με αναπηρία η Eurobank
Σε μια εβδομάδα η τελευταία συνάντηση για ΑΤΑ-Μηδαμινές ελπίδες για θετική κατάληξη
Έντονη αντίδραση Γιούλας Πιτσιάλη για επέκτασης φοίτησης παιδιών με αναπηρία-«Λανθασμένες πολιτικές αποκλεισμού»
Ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη η πλατφόρμα για αιτήσεις για ηλεκτροκίνηση-Οι χορηγίες που παραχωρεί το κράτος
Έντονος ο Κέττηρος για τις προσφυγικές κοινότητες-Ζητά στρατηγικό σχεδιασμό