«Ξέφραγο αμπέλι» ο Δήμος Πάφου την περίοδο παραγγελιών των πινακίδων

Ο εσωτερικός ελεγκτής του Δήμου Πάφου Ιωάννης Χατζηπαναγιωτου περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση  που επικρατούσε στο Δήμο Πάφου ιδιαίτερα την περίοδο 2006 με 2011, περίοδο κατά την οποία εξετάζονται σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο οδοσήμανσης του Δήμου.

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου συνεχίστηκε η αντεξέταση του εσωτερικού ελεγκτή του Δήμου, μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση των πινακίδων με κατηγορούμενες δυο ιδιωτικές εταιρείες κατασκευής πινακίδων που συνεργάζονταν με το Δήμο, τους διευθυντές τους και ένα πρώην υπάλληλο του Δήμου Πάφου που ήταν ο υπεύθυνος του συγκεκριμένου κλάδου. 

Ο εσωτερικός ελεγκτής του Δήμου αποκάλεσε «ξέφραγο αμπέλι» τη διαδικασία παραγγελιών του Δήμου, και στο τμήμα αυτό, κατά την επίδικη περίοδο, αφού σύμφωνα με τον ίδιο ουσιαστικά δεν υπήρχε συγκροτημένος μηχανισμός ελέγχου των παραγγελιών και των πληρωμών.

Πλέον, επεσήμανε, εφαρμόζονται διαδικασίες και έχουν ληφθεί μέτρα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης μιας εκ των εταιρειών και του διευθυντή της Αλέξανδρος Αλεξάνδρου που αντεξέτασε σήμερα τον κ. Χατζηπαναγιωτου υπέβαλε την θέση στον μάρτυρα ότι κατασκευάζει μαρτυρία και ότι προσπαθεί να εφεύρει στοιχεία για να ενοχοποιήσει τους πελάτες του.

Ο κ. Αλεξάνδρου αμφισβήτησε επίσης την ποιότητα της έρευνας που διεξήγαγε ο εσωτερικός ελεγκτής βάση τις οποίας έγινε και η καταγγελία στην αστυνομία.

Ο μάρτυρας απέρριψε τις θέσεις αυτές τονίζοντας ότι παρουσιάζει στο δικαστήριο όλα όσα έχει εντοπίσει τα οποία βασίζονται σε έγγραφα μέσα από τα οποία διαφαίνεται ότι ο Δήμος πλήρωσε για την κατασκευή πινακίδων που δεν χρειαζόταν, πλήρωσε για πινακίδες που κατασκεύασαν και τοποθέτησαν τα δημόσια έργα και πλήρωσε πινακίδες μεγαλύτερων διαστάσεων ή κατασκευασμένες από άλλα υλικά από αυτές που τελικά κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν.

Η αντεξέταση του κ.Χατζηπαναγιωτου από τον κ.Αλεξανδρου θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στόχος εμπρηστών η γιαγιά ανήλικου που συνελήφθη για βομβιστικές επιθέσεις και ληστεία
Πυρκαγιά σε δύο εστίες σε κοινότητες της Πάφου
Στο κάδρο δίκτυο κατασκοπείας του Ιράν σε Κύπρο και Ελλάδα-Εξετάζεται η σύνδεση των Αζέρων
Συνελήφθη 19χρονος που οδηγούσε με 130 χιλιόμετρα αντί 50
Συνεχίζεται το... πάρτι εγκληματιών στη Λεμεσό-Βομβιστική επίθεση σε μπυραρία, εμπρησμό σε όχημα μετά από μια ώρα
Συνελήφθη 56χρονος που έφθασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με 16,5 κιλά κάνναβης
Σε δίκη ο 49χρονος νοσηλευτής, στο κατηγορητήριο μόνο το αδίκημα της άσεμνης επίθεσης-Ελεύθερος υπό όρους
Από την Ιταλία στις... Κεντρικές μετά από οκτώ χρόνια καταζητούμενος για κλοπές και διαρρήξεις
Έληξε τη συζήτηση για διαθεσιμότητα Δημητρίου η Ελεγκτική, ξεκαθαρίζει και ο Πάλμας-Δεν τέθηκε θέμα από Χαρτσιώτη
Eτοιμότητα της Λευκωσίας να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στη Χίο