Τα 14 ιδιωτικά νοσηλευτήρια που σνομπάρουν και δεν μπαίνουν στο ΓΕΣΥ

Στο ελεύθερο Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής, αντί στο Γενικό Σχέδιο Υγείας(ΓΕΣΥ), εντάσσεται αριθμός ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων(ΠΑΣΙΝ).
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΙΝ, όλα τα μέλη του Συνδέσμου που εντάσσονται στο Δίκτυο, αποφάσισαν ανεξάρτητα τη συμμετοχή τους.
 
«Έκριναν», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «πως αυτός ο τρόπος άσκησης ελεύθερης ιατρικής, εκτός του προτεινόμενου ΓΕΣΥ, υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τους βιώσιμους όρους παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στον Κύπριο ασθενή».
 
Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων(ΠΑΣΙΝ):
 
«Μια κρίσιμη προϋπόθεση επιτυχίας κάθε εθνικού συστήματος υγείας είναι ο σωστός, ορθολογικός σχεδιασμός και η διασφάλιση βιώσιμων όρων συμμετοχής των φορέων που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας. Κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει για το ΓεΣΥ, δημιουργώντας μεγάλη αβεβαιότητα και ανησυχία στην κοινωνία για την εφαρμογή του.
 
Από την πρώτη στιγμή ο ΠΑΣΙΝ ζήτησε από τον ΟΑΥ να δοθούν τα απαραίτητα στοιχεία  που απαντούν σε εύλογα ερωτήματα των Μελών του ως προς τη βιώσιμη συμμετοχή τους στο σύστημα, διασφαλίζοντας το μέγιστο διακύβευμα: Τη συνέχιση της προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. 
 
Μέχρι σήμερα τα στοιχεία αυτά δεν έχουν δοθεί και βρισκόμαστε απέναντι σε συνεχιζόμενα επικοινωνιακά τεχνάσματα και αδιέξοδα που καλλιεργεί ο ΟΑΥ. 
 
Δυστυχώς οι υποσχέσεις περί επιλογής ιατρών και νοσηλευτηρίων φαίνεται να γκρεμίζονται, διότι οι σχεδιασμοί του ΓεΣΥ και του ΟΑΥ δεν επιτρέπουν σε καταξιωμένους επαγγελματίες υγείας και ιδιωτικά νοσηλευτήρια να ενταχθούν στο ΓεΣΥ.
 
Μπροστά λοιπόν στην ανάγκη να προστατευθεί η βιωσιμότητα των νοσηλευτικών μονάδων και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας, ο ΠΑΣΙΝ ανακοινώνει το σημαντικό αριθμό ιδιωτικών νοσηλευτηρίων Μελών του που, μέχρι στιγμής, έχουν επιλέξει να ενταχθούν στο ελεύθερο Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής.
 
Αυτά είναι (με αλφαβητική σειρά):
 
•           American Medical Center-Λευκωσία
•           Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο-Λευκωσία
•           Αρεταίειο Νοσοκομείο-Λευκωσία
•           Ιατρικό Κέντρο Ευαγγελίστρια-Λευκωσία
•           Ιδιωτικό Νοσοκομείο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου-Λεμεσός
•           Ιδιωτικό Νοσοκομείο Άγιος Ραφαήλ-Λάρνακα
•           Ιδιωτικό Νοσοκομείο Λητώ-Παραλίμνι
•           Ιδιωτικό Νοσοκομείο Τίμιος Σταυρός-Λάρνακα
•           Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο-Λευκωσία
•           Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική Άγιος Γεώργιος-Λάρνακα
•           Napa Olympic Private Hospital-Αγία Νάπα
•           Οφθαλμολογικό Κέντρο Πάνθεο-Λεμεσός
•           Πολυκλινική Υγεία-Λεμεσός
•           Πρότυπος Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική Λήδρα-Λευκωσία
 
Το Δίκτυο αποτελεί πρωτοβουλία έμπειρων επαγγελματιών υγείας οι οποίοι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, αποφάσισαν να συνεχίσουν να ασκούν αυτόνομα και ελεύθερα την ιατρική επιστήμη εκτός του προτεινόμενου ΓεΣΥ.
 
Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι όλα τα Μέλη του ΠΑΣΙΝ που εντάσσονται στο Δίκτυο, αποφάσισαν ανεξάρτητα τη συμμετοχή τους. Έκριναν πως αυτός ο τρόπος άσκησης ελεύθερης ιατρικής, εκτός του προτεινόμενου ΓεΣΥ, υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τους βιώσιμους όρους παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στον Κύπριο ασθενή.
 
Το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας αναγνωρίζει πως τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια αποτελούν το κύριο στήριγμα των υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο. Γι’ αυτό άλλωστε έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών για την ιατρική τους ποιότητα, την άμεση εξυπηρέτηση και την ανθρώπινη φροντίδα».
 
 

Δειτε Επισης

Σε 24ωρη απεργία κατήλθε το εργατικό προσωπικό στο Δήμο Πολεμιδιών
Δυσαρέσκεια ΣΥ.ΚΕ.Α.Α. για ενδεχόμενες αλλαγές λειτουργίας Κέντρων Αποκατάστασης
Ιατρική βοήθεια από την Κύπρο για παιδιά με καρκίνο στην Μποτσουάνα
Πάνω από 100 φωλιές χελωνών κατέγραψαν οι Βρετανικές Βάσεις
Έντονη αντίδραση Φορέα Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων-«Σκοτεινά συμφέροντα εκατομμυρίων πίσω από τις κινήσεις γηροκομείων»
Νέα ευρήματα για αρχιτεκτονική οργάνωση-υλικό πολιτισμό σε ανασκαφές στον Κοκκινόκρεμο
Με κενά η στελέχωση ναυαγοσωστικών πύργων στην Πάφο-Έλλειψη ενδιαφέροντος από ναυαγοσώστες για εργοδότηση
Από τον καύσωνα στις βροχές και καταιγίδες-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Διεξάγεται σήμερα η επιλογή νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2025 ΕΣΣΟ
Το σκεπτικό ΥΠΑΝ για την παράταση φοίτησης στα ειδικά σχολεία-Ζητά ολιστική πολιτική το αναπηρικό κίνημα