Συγκρούσεις διαδηλωτών με την Αστυνομία στην Αλβανία-Ζητούν παραίτηση Ράμα

Σοβαρά επεισόδια, με συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών, δακρυγόνα και συνθήματα κατά της κυβέρνησης Ράμα έλαβαν χώρα το απόγευμα του Σαββάτου στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα, κατά τη διάρκεια μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης.

Χιλιάδες Αλβανοί πολίτες, υποστηρικτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες τους έφραξαν τον δρόμο προς το κτίριο που στεγάζεται η κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές ζητούν από την κυβέρνηση Ράμα να παραιτηθεί και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ώστε η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, να έχει τη λαϊκή εντολή.

Δείτε τη στιγμή που οι διαδηλωτές σπάνε τον αστυνομικό κλοιό και πανηγυρίζουν μπροστά στο κυβερνητικό κτίριο, διχως να επιχειρούν εισβολή μέσα σε αυτό: 


Το κεντροδεξιό Δημοκρατικό κόμμα, κατηγορεί τον Σοσιαλιστή πρωθυπουργό Έντι Ράμα για διαφθορά και σύνδεση με το οργανωμένο έγκλημα.

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τον αστυνομικό κλοιό μπροστά στο κτίριο της κυβέρνησης, κατάφεραν να σπάσουν το ανθρώπινο τείχος, αλλά δεν επιχείρησαν να σπάσουν τις πόρτες και να εισβάλουν μέσα.

Η ηγέτης των Δημοκρατικών, Lulzim Basha ζήτησε άμεσες πολιτικές εξελίξεις και δρομολόγηση πρόωρων εκλογών, ενώ χιλιάδες πολίτες από κάθε γωνιά της Αλβανίας, είχαν μεταβεί στα Τίρανα για τη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση.


Τραυματίες διαδηλωτές και αστυνομικοί

Η αντικυβερνητική διαδήλωση έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού Έντι Ράμα μεταφέρθηκε στους δρόμους της αλβανικής πρωτεύουσας, όπου ομάδες πολιτών έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα και επιδόθηκαν σε άγριες οδομαχίες και κλεφτοπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι τελευταίες έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποίησαν και την αντλία μνερού, προκειμένου να σπάσουν το μέτωπο των διαδηλωτών.

Τουλάχιστον 15 διαδηλωτές αντιμετώπισαν προβλήματα αφού εισέπνευσαν δακρυγόνα που πέταξε η αστυνομία εναντίον τους, γνωστοποίησε το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο απηύθυνε κάλεσμα για την κινητοποίηση μαζί με το κόμμα MSI.

Το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για 5 τραυματίες αστυνομικούς, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους. Όλοι τους διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με μια πηγή από την αστυνομία.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Πάνω από €500 δισ. το κόστος ανοικοδόμησης Ουκρανίας, εκτιμά η Παγκόσμια Τράπεζα
Η ΕΕ θα αξιολογεί εξελίξεις στη Συρία για αναστολή και άλλων κυρώσεων ή αναθεώρηση αποφάσεων
Σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία ενός εξάχρονου Αμερικανο-Παλαιστίνιου στις ΗΠΑ την πρώτη εβδομάδα του πολέμου
H «Πόλη του Ozempic»-Πώς το περίφημο φάρμακο μεταμόρφωσε μια μικρή πόλη της Δανίας
Εκατοντάδες άνθρωποι στην κηδεία ενός ομήρου που σκοτώθηκε στη Γάζα
Στο 2,5% του ΑΕΠ έως το 2027 θα ανέλθουν οι αμυντικές δαπάνες του Ηνωμένου Βασιλείου
Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε απόφαση με την οποία στηρίζει τον πρόεδρο Ζελένσκι
Επιβάτιδα πέθανε εν πτήσει-Ταξίδευαν για τέσσερις ώρες δίπλα στη νεκρή
Πώς διχάστηκε η Δύση για την Ουκρανία-Οι ΗΠΑ συμμάχησαν με τη Ρωσία και «άδειασαν» την Ευρώπη
Παράλληλοι μονόλογοι Τραμπ και Μακρόν στον Λευκό Οίκο-Τα αγκάθια, ο Πούτιν και η νέα συμμαχία στον ΟΗΕ