Τα είπαν για το Κυπριακό Πρόεδρος Αναστασιάδης και Βασιλιάς Αμπντάλλα Β'

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, έφθασε στο Αμμάν της Ιορδανίας, όπου θα συμμετάσχει σήμερα στη δεύτερη κατά σειρά Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας, με τη συμμετοχή του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄ και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα.

Στο αεροδρόμιο του Αμμάν, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας κ. Αϊμάν Σαφάντι.

Ακολούθησε κατ΄ιδίαν συνάντηση τους κατά την οποίαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Βασιλιά για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του για εξεύρεση επίλυσης του Κυπριακού και για τη νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ μέσω της ειδικής του απεσταλμένης κας Τζέιν Χολ Λουτ για συνομολόγηση όρων αναφοράς, με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Στην κυπριακή αντιπροσωπεία μετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος.

Αμέσως μετά την άφιξη της αντιπροσωπείας, ο Υπουργός Εξωτερικών μετέβη στο Παλάτι, όπου παρακάθισε σε τριμερή υπουργική συνάντηση με τους ομόλογους του της Ελλάδας και της Ιορδανίας. Ακολούθησε τετραμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράκ.

Στην τετραμερή υπουργική συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το εμπόριο, την οικονομία και τον τουρισμό και τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας των χωρών τους στους τομείς αυτούς.

Εξάλλου, ο Υφυπουργός Τουρισμού συμμετείχε στις εργασίες του επιχειρηματικού φόρουμ που διοργανώνει το ΚΕΒΕ με το αντίστοιχο ιορδανικό επιμελητήριο, στο Αμμάν.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος θα συμμετάσχει στις εργασίες της τριμερούς Συνόδου Κορυφής.

Δειτε Επισης

Συνεχίζει το παραλήρημα ο Τατάρ-«Ο Αναστασιάδης είπε στον Τσαβούσογλου για λύση δύο κρατών»
Δεν κοπάζουν οι πολιτικές αντιδράσεις στον απόηχο των δηλώσεων Αγγελίδη-Έντονη κριτική και πυρά από βουλευτές
Πυρά ΔΗΚΟ σε Φειδία-«Χαμογελούσε συγκαταβατικά, δίνοντας βήμα στην προσωποποίηση της τουρκικής προπαγάνδας»
Ποινή φυλάκισης 5,5 ετών στον τέως Διευθυντή του Παττιχείου Θεάτρου Λεμεσού
ΒΙΝΤΕΟ: Στον ανακριτή η Μουρτζούκου, οργή στην Πάτρα-«Ντροπή», «σίχαμα», «φόνισσα» φώναζε ο κόσμος
Πώς οδηγήθηκε στην ομολογία η Μουρτζούκου-«Το μετάνιωνα και μετά το ξανάκανα, το δεύτερο παιδί το σκότωσα κατά λάθος»
Ιστορική χαρακτήρισε την επίσκεψη Αούν ο Πρόεδρος-Στο επίκεντρο διμερείς σχέσεις και εξελίξεις στη Μ. Ανατολή
Ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης σε Εισαγγελία η Αστυνομία για την αναστολή δίωξης-«Γνώριζαν πριν την καταχώρηση» είπε το ΕΔΑΔ
Καταζητεί 42χρονο για σοβαρά ποινικά αδικήματα η Αστυνομία (pic)
Στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας ο 47χρονος πατροκτόνος-Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πατέρα του ενώ κοιμόταν