Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν διατυπώνουν προθυμία για μια τρίτη σύνοδο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσαν αμφότεροι ότι είναι ανοικτοί στο ενδεχόμενο να λάβουν μέρος σε μια τρίτη σύνοδο, όπου θα συζητήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.
 
Η δεύτερη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών τον Φεβρουάριο τελείωσε απότομα χωρίς να καταγραφεί πρόοδος στα θέματα της αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας ή της άρσης των αμερικανικών κυρώσεων.
 
Χθες, ο Κιμ, σε μια ομιλία που εκφώνησε ενώπιον της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης, είπε ότι θα "περιμένει υπομονετικά" έως το τέλος του έτους προκειμένου η Ουάσιγκτον να λάβει "θαρραλέες αποφάσεις" σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, προτού ο ίδιος αποφασίσει, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας.
 
Ο Κιμ επισήμανε ότι η προσωπική σχέση του με τον Τραμπ παραμένει "εξαιρετική", παρά την απρόσμενη λήξη της δεύτερης συνόδου μεταξύ των δύο στο Ανόι.
 
Σε ένα tweet που έστειλε σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε, από την πλευρά του, ότι σχέση του με τον Κιμ "παραμένει πολύ καλή, ίσως ο όρος εξαιρετική να ήταν ακριβέστερος" προσθέτοντας ότι μια τρίτη σύνοδος "θα ήταν καλή ώστε να κατανοήσουμε πλήρως πού στέκεται ο καθένας μας".
 
"Ανυπομονώ για τη μέρα αυτή, που θα μπορούσε να είναι σύντομα, όταν θα μπορέσουν να αρθούν τα Πυρηνικά Όπλα και οι Κυρώσεις, και κατόπιν να δούμε τη Βόρεια Κορέα να αναδειχθεί σε ένα από τα πιο επιτυχημένα κράτη του Κόσμου!" υπογράμμισε ο δισεκατομμυριούχος στο μήνυμά του.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Έξι νεογνά πέθαναν λόγω ψύχους στη Γάζα
Πάνω από €500 δισ. το κόστος ανοικοδόμησης Ουκρανίας, εκτιμά η Παγκόσμια Τράπεζα
Η ΕΕ θα αξιολογεί εξελίξεις στη Συρία για αναστολή και άλλων κυρώσεων ή αναθεώρηση αποφάσεων
Σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία ενός εξάχρονου Αμερικανο-Παλαιστίνιου στις ΗΠΑ την πρώτη εβδομάδα του πολέμου
H «Πόλη του Ozempic»-Πώς το περίφημο φάρμακο μεταμόρφωσε μια μικρή πόλη της Δανίας
Εκατοντάδες άνθρωποι στην κηδεία ενός ομήρου που σκοτώθηκε στη Γάζα
Στο 2,5% του ΑΕΠ έως το 2027 θα ανέλθουν οι αμυντικές δαπάνες του Ηνωμένου Βασιλείου
Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε απόφαση με την οποία στηρίζει τον πρόεδρο Ζελένσκι
Επιβάτιδα πέθανε εν πτήσει-Ταξίδευαν για τέσσερις ώρες δίπλα στη νεκρή
Πώς διχάστηκε η Δύση για την Ουκρανία-Οι ΗΠΑ συμμάχησαν με τη Ρωσία και «άδειασαν» την Ευρώπη