Ε. Γιολίτη: Όλο και περισσότερες γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με το δίλημμα καριέρα ή οικογένεια

Στην εποχή μας όλο και περισσότερες γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με το δίλημμα καριέρα ή οικογένεια, δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ, Έμιλυ Γιολίτη, η οποία είπε πως γίνονται και τα δυο και είναι στο χέρι όλων να διασφαλίσουν ότι η συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις κλειδιά, δεν προσκρούει σε αγκυλώσεις και προκαταλήψεις.
 
Μιλώντας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναικάς, στις γυναίκες εργαζόμενες της ΑΗΚ, με τις  οποίες θέλησε να βρεθεί από κοντά, να τις γνωρίσει, να τους μιλήσει και να τις τιμήσει, η κ. Γιολίτη είπε ότι είναι στο χέρι όλων να διασφαλίσουν ότι η συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις κλειδιά, δεν προσκρούει ούτε σε επίπεδο δομών και εταιρικών πολιτικών, αλλά ούτε σε και σε προχωρημένα στερεότυπα με βάση το φύλο.

Από το 2017, η ΑΗΚ είναι Πιστοποιημένος Οργανισμός Εργοδότης Ισότητας και πολλά σημαντικά βήματα έχουν γίνει για την άμβλυνση των ανισοτήτων τα τελευταία χρόνια.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2003 διορίστηκε για πρώτη φορά γυναίκα Μέλος του ΔΣ. Σήμερα στο ΔΣ της ΑΗΚ είναι διορισμένες 4 γυναίκες, με την Έμιλυ Γιολίτη να προεδρεύει.
 
Όπως αναφέρει η ΑΗΚ «οι συναντήσεις έγιναν σε φιλικό επίπεδο και σε ζεστό κλίμα, ενώ οι παρευρισκόμενες αναχώρησαν από τη συνάντηση με ένα συμβολικό λουλούδι η κάθε μια και ένα αίσθημα αισιοδοξίας και χαράς ότι με την ενέργεια του άλλοτε ασθενές φύλου αρχίζουν πολλά».

Δειτε Επισης

Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση-Στους 43 βαθμούς ο υδράργυρος την Κυριακή
Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για εγκατάσταση οδικού φωτισμού σε κόμβους και αυτοκινητόδρομους
Πυρετώδης προσπάθεια για πλήρη αποκατάσταση ηλεκτροδότησης-Λειτουργούν κανονικά οι σταθμοί κινητής
Αποκαρδιωτικές εικόνες στο Βουνί-Το πριν και το μετά της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου
Στεγάστηκαν μέσω της Πολιτικής Άμυνας 160 άτομα-Μεταφέρθηκαν σε σπίτια, ξενοδοχεία και κέντρα φιλοξενίας
Διακοπή και σήμερα υπαίθριων εργασιών και delivery από τις 12:00 μέχρι τις 16:00
Τεχνικό πρόβλημα με τη διεκπεραίωση του check in στο Αεροδρόμιο Λάρνακας-Εκτροπές πτήσεων λόγω ομίχλης
Υποβολή δηλώσεων ζημιάς για τους πληγέντες παραγωγούς-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας
Καταστράφηκαν 400 πάσσαλοι της ΑΗΚ από την πυρκαγιά-Εγκαταστάθηκαν γεννήτριες σε επτά κοινότητες
Παραμένει στα ύψη ο υδράργυρος, σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση-Κόκκινος συναγερμός για πυρκαγιές