Αυξημένες συμμετοχές στον μεγαλύτερο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού-ΓΣΟ

Ο 13ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού - ΓΣΟ, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 23-24 Μαρτίου, αναμένεται να είναι και ο μεγαλύτερος σε συμμετοχές, αφού καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον από αθλητές, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, συνολικά 15.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας αναμένεται να περάσουν τη γραμμή εκκίνησης, στο πιο μεγάλο αθλητικό γεγονός της Κύπρου, ενώ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 20% η αύξηση στις συμμετοχές των τεσσάρων αγωνιστικών διαδρομών της Κυριακής(Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, Πετρολίνα Δρόμος Ενέργειας 10χλμ και Δρόμος Υγείας 5χλμ).
 
"Ιδιαίτερη αύξηση υπάρχει στις συμμετοχές από το εξωτερικό. Ίσως έχουμε και διπλάσιες αφίξεις σε σχέση με πέρσι για τον αγώνα, αφού εκτιμούμε ότι από τους  5 χιλιάδες δρομείς της Κυριακής, το 50% μπορεί να είναι ξένοι", αναφέρει ο Διευθυντής της διοργάνωσης, Ανδρέας Σπύρου.
 
Τα στελέχη πέραν των 210 εταιρειών θα λάβουν μέρος στον Primetel Εταιρικό Δρόμο 5χλμ, του Σαββάτου, ενώ την ίδια μέρα διεξάγεται και ο Andrey & Julia Dashin’s Foundation Δρόμος Νεολαίας, για παιδιά 6-16 χρόνων.
 
Υπενθυμίζεται πως ο  ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, που αποτελεί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου της ΚΟΕΑΣ, περιλαμβάνεται στο καλεντάρι της IAAF και είναι πιστοποιημένος από την AIMS.

Πέραν από το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι. η διοργάνωση περιλαμβάνει και τρεις παράλληλες εκδηλώσεις, με την πρώτη να πραγματοποιείται την Πέμπτη, 21 Μαρτίου, όπου θα διεξαχθεί στο ΤΕΠΑΚ το 3ο Running Community Forum, το οποίο παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου.
 
Το Σάββατο (23/3) στο Marathon Village θα διεξαχθεί η Petrolina Energy Day από τις 9:00, με μουσική από Djs, ζωντανά προγράμματα εκγύμνασης, διατροφικές συμβουλές και παιδικές δραστηριότητες. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενόψει των αγωνιστικών δρόμων, οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε Pasta Party.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον θρυλικό δρομέα Στέλιο Κυριακίδη, νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946.
 
Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ ενισχύει το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα για τέταρτη συνεχή χρονιά, ενώ κάθε δρομέας μπορεί να μαζέψει  χρήματα για το σκοπό της επιλογής του. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ φιλοδοξεί να καταστεί πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης αθλητικών διοργανώσεων, μέσα από το πρότζεκτ Going Green by Muskita.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα συνεχόμενα λάθη του Φειδία και οι συνέπειες της ψήφου-«Τολμηρή η κίνηση της συνέντευξη Τατάρ αλλά...»
Απαντά για τη διαμαρτυρία στο Στρόβολο το Τμήμα Πολεοδομίας-«Η είσοδος έχει ακυρωθεί βάσει σχεδιασμού»
Εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για την έφεση Τυχικού-Αρχίζει η διαδικασία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Αγίας Θεοδώρας και Αγίας Θεοδοσίας στο Στρόβολο
Τέλεσε το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-Την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα στο Πατριαρχείο (pics)
Αίθριος ο καιρός, στους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος
Εισήγηση ΣΠΟΛΜΗΚ προς ΥΠΕΣ για απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής με πολεοδομική άδεια
Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος 2025
Απαγόρευση από 1η Σεπτεμβρίου ουσίας σε βερνίκια νυχιών, καλλυντικά
Ξεκινά η αποδοχή αιτήσεων για έκδοση μπλε κάρτας της ΕΕ-Όλες οι λεπτομέρειες