Χρειάζεται περισσότερη πρόοδος για τα δικαιώματα των γυναικών, λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Χρειάζεται περισσότερη πρόοδος για τα δικαιώματα των γυναικών, δηλώνουν αξιωματούχοι του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου.
 
Ο ΓΓ του ΣτΕ Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ αναφέρει ότι έχουν επιτευχθεί σημαντικοί στόχοι για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών, όμως απαιτείται περαιτέρω πρόοδος. Αναφέρεται παράλληλα στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, λέγοντας ότι αποδείχτηκε πως αποτελεί ένα αποτελεσματικό διεθνές νομικό εργαλείο, το οποίο έχει επικυρωθεί από 33 κράτη μέχρι σήμερα.
 
Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Λίλιαν Μόρι Πασκέ ζητά να αναληφθεί περισσότερη δράση κατά του σεξισμού και της βίας κατά των γυναικών, που πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη ανισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών.
 
«Για να εξαλείψουμε πραγματικά τις ρίζες της βίας κατά των γυναικών, οι άντρες και οι γυναίκες παντού πρέπει να υιοθετήσουν μια σθεναρή στάση, χρειάζεται μεγαλύτερος αριθμός γυναικών στην πολιτική και ισχυρότερα νομικά εργαλεία», είπε.
 
Εξάλλου, η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣτΕ Ντούνια Μιγιάτοβιτς είπε ότι τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανθρώπινα δικαιώματα και η ισότητα των φύλων αποτελεί μια θεμελιώδη αξία των κοινωνιών, που κατοχυρώνεται στις σχετικές συνθήκες.
 
Παρατηρεί ωστόσο ότι πολλές γυναίκες στην Ευρώπη συνεχίζουν να έρχονται αντιμέτωπες με την καταπάτηση των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών τους δικαιωμάτων, όπως περιοριστικά νομοθετικά πλαίσια που περιορίζουν την πρόσβαση σε ασφαλή και νόμιμη τη φροντίδα γύρω  από τις αμβλώσεις και την ποινικοποιούν. Αναφέρει τέλος ότι σε κάποιες χώρες υπήρξαν ατελέσφορες, μέχρι στιγμής, προσπάθειες για σχεδόν ολοκληρωτική απαγόρευση των αμβλώσεων.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Κατέθεσε τι είπε με Γεάδη η Γερμανίδα που κατηγορείται για σφετερισμό-Στο επίκεντρο και η μετάφραση διά τηλεφώνου
Δωρεάν στάθμευση και Wi-Fi στις παραλίες στον Δήμο Παραλιμνίου–Δερύνειας για τον Κατακλυσμό
Πώς από δύο καλοί φίλοι Τραμπ-Μασκ κατέληξαν εχθροί
Συνελήφθη 14χρονος ως ύποπτος για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία
Σημαντική χαρακτηρίζει την απόφαση του Κακουργιοδικείου για την ανθρωποκτονία Δωρόθεου η ΝΥ
Λειτουργούν παραλιακό εστιατόριο στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου
«Απέρριψαν αίτημα γονιών για παραμονή παιδιού στην Προδημοτική»-Καταγγελία από σύνδεσμο για ΔΕΠΥ
Τουρίστρια στη Λεμεσό κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στις τουαλέτες νυχτερινού μαγαζιού
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκλονιστικές εικόνες από την επίθεση με drones σε διυλιστήριο στην πόλη Ένγκελς
Υπό έλεγχο πυρκαγιά στην κοινότητα Αναρίτας-Κάηκαν ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση