Κυπριακό, περιβάλλον και κλιματική αλλαγή στην ατζέντα της συνάντησης Αναστασιάδη-Καρόλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο και τον Δούκα του Κέιμπριτζ, Ουίλιαμ, στο Clarence House, στο Λονδίνο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της Κοινοπολιτείας και των μελλοντικών της δράσεων, ζητήματα που αφορούν την αειφόρο ανάπτυξη, την προστασία του Περιβάλλοντος, καθώς επίσης και την Κλιματική Αλλαγή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που αναλαμβάνει στην περιοχή για τον συντονισμό δράσεων, με στόχο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την Κλιματική Αλλαγή.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε, επίσης, στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας την ετοιμότητα του για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν, σημειώνοντας παράλληλα ότι η πλευρά μας ανταποκρίνεται θετικά στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο ΓΓ των ΗΕ μέσω της κας Λουτ.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο Επίτροπος Προεδρίας, αρμόδιος για θέματα Διασποράς κ. Φώτης Φωτίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δειτε Επισης

Η επόμενη μέρα της συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας για τους δασμούς-Ερωτηματικό οι σπάνιες γαίες
Κλειδί η οικιακή βοηθός για τον περίεργο χαμό οικογένειας στην Ελλάδα-Εμφανίστηκαν δύο ξαδέρφια
Νεαρός κρεμάστηκε στο πίσω μέρος τραμ στην Ελλάδα-Στην ΕΛ.ΑΣ. το επίμαχο βίντεο
Θρήνος για τον 31χρονο Γιώργο που έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα στη Ρόδο-Ήταν πατέρας δύο παιδιών
Ετοιμάζουν εφαρμογή για τους αγρότες-Θα ενημερώνονται για αγρομετεωρολογικές και άλλες υπηρεσίες
Καρέ καρέ η συμπλοκή στο αεροσκάφος που ταξίδευε για Κύπρο-Αντάλλαξαν γροθιές δύο πρόσωπα
Νέο μέτωπο στους κύκλους της Ιεράς Συνόδου-Άλλα ο Αρχιεπίσκοπος και άλλα ο Μόρφου για τον νέο Πάπα
Μήνυμα ΠΑΣΥΔΥ για την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών-«Είναι η ραχοκοκαλιά της υγειονομικής περίθαλψης»
Πυρά ΔΗΜΑΛ σε Πρόεδρο και Αστυνομία για τη στάση τους στη διαμαρτυρία των κυνηγών-«Ενήργησαν αντισυνταγματικά»
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν σε εμπορικό μορατόριουμ 90 ημερών-Ρίχνουν τους δασμούς κατά 115%