Έκκληση ε/κ και τ/κ κομμάτων για επανέναρξη των συνομιλιών

Τα ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα που συμμετείχαν σήμερα στην τακτική συνάντησή τους στο Λήδρα Πάλας, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας στην Κύπρο κάλεσαν τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων να επαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό με στόχο την επίτευξη αποτελεσμάτων και παράλληλα να εργαστούν για την εφαρμογή κοινά συμφωνημένων ΜΟΕ και να συμφωνήσουν σε νέες αποτελεσματικές και δημιουργικές ιδέες.

Σε κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση αναφέρεται πως οι αρχηγοί και εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετείχαν σε αυτήν εξέφρασαν τις απόψεις τους επί του θέματος "Οι νέες προσπάθειες για το Κυπριακό", το οποίο εισηγήθηκε το φιλοξενών τ/κ κόμμα Νέα Κύπρος.

Προστίθεται πως "συμφώνησαν να καλέσουν τους ηγέτες να ξαναρχίσουν τη διαπραγματευτική διαδικασία κατά τρόπο που να στοχεύει στην επίτευξη αποτελεσμάτων και παράλληλα να εργαστούν προς την εφαρμογή κοινά συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης για να βοηθήσουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών, και να συμφωνήσουν νέες αποτελεσματικές και δημιουργικές ιδέες".

Η επόμενη τακτική συνάντηση των ηγετών και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων θα γίνει την Τετάρτη 24 Απριλίου στο Λήδρα Πάλας.

Δειτε Επισης

Κύπρος και Αίγυπτος εγκαινιάζουν στρατηγικό διάλογο για άμυνα και ασφάλεια
Επιμένει ο Τατάρ για τις συλλήψεις Τ/κ σφετεριστών-Αναφορά για προσφυγές σε ευρωπαϊκά δικαστήρια
Το ΑΚΡ κατηγορεί την τουρκική αντιπολίτευση ότι δεν αντιδρά στις έρευνες τις ΚΔ στην Ανατ. Μεσόγειο
Αναμένει ισχυρότερη στήριξη από τουρκογενή κράτη το ψευδοκράτος
Πάει Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ με αφορμή τα 70 χρόνια από την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ
Τέλεσε τα εγκαίνια περιπτέρου της DEFEA 2025 ο ΠτΔ-«Η κυπριακή αμυντική βιομηχανία είναι πολύ υποσχόμενη»
Ολιγόωρη επίσκεψη Μέτσολα στην Κύπρο-Συνάντηση με ΠτΔ το Σάββατο
Τις εγκαταστάσεις της Hellas Sat στην Αθήνα επισκέφθηκε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Τα βάζει με ΠτΔ ο Στεφάνου για την φορολογική μεταρρύθμιση-«Υπολείπονται της προεκλογικής δέσμευσης»
Στη Βαρσοβία ο Κόμπος για άτυπη Σύνοδο ΥΠΕΞ της ΕΕ-Στο επίκεντρο Ουκρανία και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή