Άλλη μια ήττα για τη Μέι-Πέρασε η τροπολογία για τις ενδεικτικές ψηφοφορίες

Υπέρ της τροπολογίας του Συντηρητικού βουλευτή σερ Όλιβερ Λέτουϊν για τη διενέργεια «ενδεικτικών ψηφοφοριών» επί διαφόρων σεναρίων του Brexit την προσεχή Τετάρτη, τάχθηκε η Βουλή των Κοινοτήτων σε ψηφοφορία αργά το βράδυ της Δευτέρας.
 
Με ψήφους 327 υπέρ και 300 κατά οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ της ανάληψης από τους ίδιους του ελέγχου της κοινοβουλευτικής ατζέντας για τη συγκεκριμένη ημέρα, ώστε να μην μπορέσει η κυβέρνηση να εμποδίσει τις ενδεικτικές ψηφοφορίες.
 
Η υπερψήφιση της τροπολογίας συνιστά μία ακόμα ήττα για την κυβέρνηση στη διαδικασία του Brexit. Οι αρμόδιοι υπουργοί είχαν προειδοποιήσει πως η ανάληψη του ελέγχου από τους βουλευτές θα συνιστούσε «συνταγματική ανισορροπία».
 
Την παραίτησή τους από την κυβέρνηση ώστε να υπερψηφίσουν την τροπολογία υπέβαλαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Άλιστερ Μπερτ, ο υφυπουργός Επιχειρήσεων Ρίτσαρντ Χάρινγκτον και ο υφυπουργός Υγείας Στίβεν Μπράιν. Συνολικά 30 βουλευτές του κυβερνώντος τάχθηκαν κατά της κυβέρνησης.
 
Η πρωθυπουργός Μέι είχε πει νωρίτερα από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ότι δε θεωρεί πως η κυβέρνηση θα δεσμεύεται από την όποια πλειοψηφική απόφαση των βουλευτών την Τετάρτη υπέρ κάποιου εναλλακτικού σχεδίου για το Brexit.
 
Δεύτερη τροπολογία, της Εργατικής πρώην υπουργού Εξωτερικών Μάργκαρετ Μπέκετ που θα έδινε έγκαιρη ευκαιρία στους βουλευτές να δηλώσουν αν εγκρίνουν το no deal ή αν προτιμούν μία μεγαλύτερη παράταση του Άρθρου 50, καταψηφίστηκε με 314 ψήφους έναντι 311.
 

Δειτε Επισης

Άρχισε η ακρόαση για το αν θα απελευθερωθούν οι αδελφοί Μενέντεζ
Τουλάχιστον 21 νεκροί εξαιτίας κατανάλωσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών στην Ινδία
Τρεις εργάτες σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε πέτρινος τοίχος στη Γαλλία
Ο ισραηλινός στρατός αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ο Ράμα εξασφαλίζει πλειοψηφία στις εκλογές της Αλβανίας-Αμφισβητεί το αποτέλεσμα ο Μπερίσα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε σχέδιο άρσης των κυρώσεων κατά της Συρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Τραμπ «αποκοιμήθηκε» σε πολυθρόνα κατά την επίσκεψη του στη Σαουδική Αραβία
ΒΙΝΤΕΟ: Δολοφόνησαν live υποψήφια δήμαρχο κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Μεξικό
Ο Λαβρόφ επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη
Πανηγυρισμοί ΗΠΑ για τη συμφωνία αμυντικού εξοπλισμού-Τι περιλαμβάνει το deal των 600 δισ. με Σαουδική Αραβία