Με πλήγματα απαντά στη ρουκέτα ο ισραηλινός στρατός

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε αργά το απόγευμα ότι ξεκίνησε αεροπορικά πλήγματα εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ως αντίποινα για την εκτόξευση μιας ρουκέτας, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά άνθρωποι, στο βόρειο τμήμα του Τελ Αβίβ, τη νύχτα.
 
Ισραηλινά ελικόπτερα βομβάρδισαν τουλάχιστον τρεις φορές, στο δυτικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μια θέση της ένοπλης πτέρυγας του κινήματος της Χαμάς, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν, επίσης, στο Reuters ότι άκουσαν εκρήξεις στη Γάζα.
 
Ο στρατός γνωστοποίησε σε μια ανακοίνωση ότι «ξεκίνησε να βομβαρδίζει τρομοκρατικούς στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας».
 
Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους ασφαλείας και μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στη Χαμάς, μία θέση που επλήγη ήταν μια ναυτική βάση της Χαμάς δυτικά της πόλης της Γάζας κι άλλη μία ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στη βόρεια Γάζα.
 
Και οι δύο θέσεις πιθανόν να είχαν εκκενωθεί, καθώς η Χαμάς είχε ειδοποιηθεί από ώρες για τους επικείμενους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
 
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε σθεναρή απάντηση για την επίθεση με ρουκέτα νωρίτερα, κατά την οποία τραυματίστηκαν επτά Ισραηλινοί.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγαν να απαγάγουν την κόρη επιχειρηματία στο Παρίσι-Ήταν μαζί με των δύο ετών γιο της
Επιμένει ο Ζελένσκι για την ανάγκη παρουσίας Τραμπ στην Τουρκία-«Θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στον Πούτιν»
Φρίκη στη Βραζιλία-Συνελήφθησαν 25χρονη και σύντροφός της για τον βιασμό και τον φόνο 20μηνου βρέφους
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακυρώνει την απόφαση της Κομισιόν να αποκρύψει τα μηνύματα φον ντερ Λάιεν-Μπουρλά
Σε ισχύ η εκεχειρία στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνας-Οι δεσμοί που αίρονται και τα σημεία τριβής που παραμένουν
Νέα ισραηλινή διαταγή απομάκρυνσης κατοίκων από βόρειο τμήμα Γάζας
Σε τεντωμένο σχοινί οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Τουρκία, κυρώσεις αν δεν πάει ο Πούτιν
Διαβεβαιώσεις Τραμπ-«Έχουμε πλαίσιο πολύ γερής συμφωνίας με την Κίνα»
Άρχισε η ακρόαση για το αν θα απελευθερωθούν οι αδελφοί Μενέντεζ
Τουλάχιστον 21 νεκροί εξαιτίας κατανάλωσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών στην Ινδία