Εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από ΕΕ ίσως προκαλέσει πρόωρες εκλογές

Την προοπτική πρόωρων εκλογών ήγειρε με δηλώσεις του στο BBC o Yπουργός Brexit του Ηνωμένου Βασιλείου Στίβεν Μπάρκλεϊ.

Ο Yπουργός προειδοποίησε ότι αν η Βουλή των Κοινοτήτων καταλήξει μέσα από μια διαδικασία ενδεικτικών ψηφοφοριών σε μια προσέγγιση του Brexit η οποία δε συνάδει με το μανιφέστο του κυβερνώντος κόμματος, τότε «ο κίνδυνος γενικών εκλογών αυξάνεται».

Όπως είπε, η κυβέρνηση θα μπορούσε να μη θεωρήσει ότι δεσμεύεται από τη βούληση της πλειοψηφίας του νομοθετικού σώματος, αν όντως αυτή εκφραστεί με υποστήριξη σε μία εναλλακτική προσέγγιση του Brexit.

Τη διαδικασία των ενδεικτικών ψηφοφοριών θα διεκδικήσουν εντός της εβδομάδας οι Bουλευτές. «Βρισκόμαστε σε κρίση, από τη στιγμή που το κοινοβούλιο προσπαθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση», σχολίασε ο κ. Μπάρκλεϊ.

Λίγο αργότερα, ο ντε φάκτο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντέιβιντ Λίντινγκτον προέβη σε δήλωση με την οποία διαψεύδει τα πολλά δημοσιεύματα ότι προαλείφεται για άμεσος διάδοχος της Τερέζα Μέι ως υπηρεσιακός Πρωθυπουργός.

Όπως είπε, η στενή συνεργασία με την Πρωθυπουργό σε αυτή την τεταμένη περίοδο της διαδικασίας του Brexit «θεραπεύει οποιοδήποτε ίχνος φιλοδοξίας μπορεί να έχει απομείνει».

Ο σκιώδης Υπουργός Brexit των Εργατικών σερ Κιρ Στάρμερ δήλωσε στο BBC ότι όποιος και αν αναλάμβανε την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος και της χώρας δε θα άλλαζε την κατάσταση και το διχασμό στους κόλπους των Τόρις.

Ερωτηθείς δε κατά πόσο το Εργατικό Κόμμα εγγυάται ότι αν αναλάμβανε την εξουσία θα διενεργούσε δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit,  απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι αυτό είναι ζήτημα που θα καθοριστεί στο μανιφέστο του κόμματος.

Δειτε Επισης

Αεροδιακομιδή ασθενή από επιβατικό πλοίο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
Έβαλαν φωτιά σε σχολική αίθουσα Γυμνασίου στη Λευκωσία
Θα μας κάψει και το φετινό καλοκαίρι-Προβλέπονται ακραίες θερμοκρασίες αλλά και σκόνη
Η αθέατη πτυχή της κυπριακής τραγωδίας… Τα παιδιά των εγκλωβισμένων που για δεκαετίες ζούσαν μόνα
Πολλή μελέτη για Μιχαηλίδου εντός καλοκαιριού-Αξιολόγηση και ειδική εκπαίδευση τα μεγαλύτερα μέτωπα
Καταγγελίες συμβασιούχων αστυνομικών για εκτέλεση καθηκόντων εκτός συμβολαίου-Ψάχνουν σανίδα σωτηρίας
Ρίχνει τους τόνους για Τυχικό ο Αρχιεπίσκοπος και περιμένει το Πατριαρχείο-Εάν τεθεί θέμα στη Σύνοδο θα συζητηθεί
Σε σοβαρή κατάσταση 24χρονος που έπεσε από μπαλκόνι ύψους δέκα μέτρων
Έκτακτη Σύνοδο των ΥΠΕΞ συγκαλεί η ΕΕ για τη Μέση Ανατολή
Το κάθισμα του κυβερνήτη έριξε το Boeing της Air India-Γλίστρησε προς τα πίσω λόγω βλάβης και έχασε τον έλεγχο