«Μας έδεσε και απειλούσε να μας κάψει»

Σοκαρισμένη παραμένει η ιταλική κοινωνία από την κίνηση του 47χρονου Σενεγαλέζου Οϊσείνου Σι που ζούσε στην Ιταλία από το 2004 να κρατήσει ομήρους περίπου 50 μαθητές τους οποίους μετέφερε με λεωφορείο πριν να βάλει φωτιά στο όχημα το απόγευμα της Τετάρτης.
 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο Μιλάνο ο Σι «είχε προσχεδιάσει εδώ και ημέρες την κίνησή του». Ο αστυνομικός ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι ο 47χρονος δεν φαίνεται να έχει σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.
 
«Ήταν δική μου επιλογή, δεν άντεχα να βλέπω νεκρά παιδιά στη Μεσόγειο, έγκυες γυναίκες και άντρες να φεύγουν από την Αφρική» φέρεται αν είπε ο Σι στους αστυνομικούς.
 
Η μαρτυρία μιας μαθήτριας σοκάρει: «Μας έδεσε και μας απειλούσε. Μας έλεγε ότι αν κουνηθούμε να ρίξει βενζίνη και θα ανάψει τη φωτιά. Έλεγε συνέχεια ότι οι άνθρωποι στην Αφρική πεθαίνουν και ότι για όλα ευθύνονται ο Ντι Μάιο και ο Σαλβίνι. Μετά μας έσωσαν οι καραμπινιέροι». Άλλα παιδιά είπαν στους αστυνομικούς ότι ο 47χρονος φώναζε «κανείς δεν θα βγει από εδώ ζωντανός».
 
Τους καραμπινιέρους ειδοποίησαν οι γονείς ενός από τα παιδια που κατάφερε να τους ενημερώσει για όσα συνέβαιναν στο λεωφορείο. Οι αστυνομικοί αρχικά προσπάθησα να σταματήσουν το λεωφορείο δημιουργώντας ένα μπλόκο με τον 47χρονο να το «σπάει» πριν το λεωφορείο τελικά να σταματήσει λιγο μέτρα παρακάτω.
 
Όταν το λεωφορείο σταμάτησε ο Σι κατέβηκε από το όχημα κρατώντας έναν αναπτήρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ANSA, με τον οποίο έβαλε φωτιά ενώ οι καραμπανιέροι έτρεχαν να βγάλουν τα παιδιά από το πίσω μέρο σπάζοντας τα παράθυρα.
 
Ο εισαγγελέας του Μιλάνο ανακοίνωσε ότι ο 47χρονος είχε στο παρελθόν απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις σεξουαλικής βίας και υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.
 
Από όσα συνέβησαν κοντά στο Μιλάνο δώδεκα μαθητές και δύο ενήλικες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, καθώς είχαν εισπνεύσει καπνό ενώ και ο 47χρονος νοσηλεύεται καθώς έχει υποστεί εγκαύματα στα χέρια του.

Δειτε Επισης

Τελεσίδικη η απόφαση της ακύρωσης των τηλεπικοινωνιακών Σήφη-Δεν πάει Ολομέλεια, αναγκάστηκε και απέσυρε η Εισαγγελία
Προειδοποιούν τη Χεζμπολάχ οι ΗΠΑ-«Θα ήταν πολύ κακή απόφαση να εμπλακείτε στον πόλεμο»
Όχημα «πέτασε» από τον αυτοκινητόδρομο στη Λεμεσό και έπεσε σε άλλο δρόμο που περνά από κάτω
Ρωσία προς ΗΠΑ: Μην εμπλακείτε στρατιωτικά κατά του Ιράν, οι συνέπειες θα είναι ανεξέλεγκτες
Εμφύλιος στις ΗΠΑ για το ενδεχόμενο εμπλοκής στη σύρραξη ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-Ρήγμα στον Λευκό Οίκο
BINTEO: Στη μάχη και τέσσερα εναέρια μέσα για τη φωτιά κοντά στη σήραγγα στον αυτοκινητόδρομο
Συνεχίζεται στις 2 Ιουλίου η δίκη για την υπόθεση πολιτογραφήσεων με τελευταίο μάρτυρα τον ανακριτή
Έντονη αντίδραση Χατζηαβραάμ για αναφορές στη ψευδοβουλή-«Η Μόρφου ανήκει στους νόμιμους κατοίκους της»
Το Λονδίνο εξετάζει την πιθανότητα στρατιωτικής εμπλοκής του στον πόλεμο
Παραμένουν ως έχουν τα καθήκοντα Αριστοτέλους και Δημητρίου, απαντά Υπ. Άμυνας και Ελεγκτική Υπηρεσία