Πέντε μέτρα προστασίας από τις κλοπές από οχήματα

Επιπρόσθετα των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία για πρόληψη των κλοπών, υπενθυμίζεται το κοινό, ιδιαίτερα οι υπεύθυνοι οδηγοί οχημάτων, όπως λαμβάνουν τα ακόλουθα απλά μέτρα πρόληψης, για την αποτελεσματικότερη προστασία της περιουσίας τους.
 
1.Εντός των οχημάτων δεν πρέπει ποτέ να αφήνονται εκτεθειμένα και σε περίοπτη θέση αντικείμενα αξίας, τσάντες, πορτοφόλια, χαρτοφύλακες, κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να προσελκύσουν την προσοχή επιτήδειων και να ωθήσουν στην κλοπή τους, καθώς και στην πρόκληση κακόβουλης ζημιάς, όπως σπάσιμο τζαμιού ή παραβίαση πόρτας του οχήματος.
 
2.Όταν σταθμεύσουμε το όχημά μας, βεβαιωνόμαστε πως έχουμε αφαιρέσει τα κλειδιά, κλειδώνουμε τις πόρτες και ανεβάζουμε πλήρως τα παράθυρα του.
 
3.Τα οχήματα να σταθμεύονται σε χώρους στάθμευσης, αφού είναι ασφαλέστερο, ενώ επίσης δεν παρακωλύεται η οποιαδήποτε τροχαία κίνηση, ούτε προκαλείται ενόχληση περιοίκων από στάθμευση οχημάτων σε ιδιωτική περιουσία τους.
 
4. Κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι προτιμότερο τα οχήματα να σταθμεύονται σε σημεία όπου υπάρχει αρκετός φωτισμός. Τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία πρέπει να αποφεύγονται.
 
5.
Εάν στο όχημα μας υπάρχει εγκατεστημένο αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού, βεβαιωνόμαστε ότι το έχουμε θέσει σε λειτουργία.
  
Πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη, ότι οι επιτήδειοι καραδοκούν και ως εκ τούτου, οφείλουμε ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απομάκρυνσής μας από το όχημα μας, να παίρνουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θα απέτρεπαν την κλοπή περιουσίας από το όχημα μας ή ακόμα και την κλοπή του ιδίου του οχήματος.
 
Γενικότερα, προτρέπεται το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που αντιληφθεί οτιδήποτε το ύποπτο, όπως πρόσωπα ή οχήματα που κινούνται ύποπτα,  να ενημερώνει αμέσως τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.
 
Τέλος, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη σωματική ακεραιότητα, ασφάλεια και υγεία μας, αποφεύγουμε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με οποιοδήποτε ύποπτο πρόσωπο, το οποίο ενδεχομένως να αντιδράσει και επιθετικά εναντίον μας. Η διακριτική παρατήρηση των υπόπτων προσώπων και η άμεση ενημέρωση της Αστυνομίας είναι ο ασφαλέστερος χειρισμός τέτοιων περιστατικών εκ μέρους των πολιτών.

Δειτε Επισης

Άρχισε η κάθοδος των εκδρομέων από τα παραθαλάσσια-Πυκνή τροχαία κίνηση στη Ριζοελιά
ΒΙΝΤΕΟ: Μικρό πλοίο πλησίασε το φλεγόμενο σκάφος και κατέσβησε την πυρκαγιά
ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες σκάφος στη μαρίνα Λάρνακας-Ρυμουλκήθηκε στη θάλασσα, σε επιφυλακή η Πυροσβεστική
Έφοδος της ΥΚΑΝ σε οικίες δύο 22χρονων, εντόπισε μικροποσότητες ναρκωτικών
Καταζητείται 35χρονος για κλεπταποδοχή και κλοπή στο Παραλίμνι-Συνελήφθη 31χρονος (pic)
Πυρκαγιά σε διαμέρισμα που χρησιμοποιείται ως γραφείο εταιρίας-Δεν κινδύνευσαν άλλα διαμερίσματα
Σε επαφή με την Αστυνομία το Βρετανικό ΥΠΕΞ για τη σύλληψη του Αζέρου για τρομοκρατία-Ζητά πληροφορίες και η Ελλάδα
Επιπολαιότητες, (επιλεκτικές) διαρροές και ανεξήγητοι χειρισμοί συντηρούν την Αστυνομία ως αγκάθι
Αποκαλύψεις Ισραηλινού ΥΠΕΞ για σύλληψη Αζέρου στη Λεμεσό-«Αποτράπηκε επίθεση του Ιράν στην Κύπρο»
Ώρες αγωνίας για 16χρονη που απουσιάζει από το χώρο διαμονής της