Έπεσε η αγωγή οικογένειας θύματος του Μαρί κατά Χριστόφια-Η απόφαση του Δικαστηρίου

Έπεσε η αγωγή της οικογένειας του αδικοχαμένου πλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη κατά του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, με την οποία αξίωναν αποζημιώσεις για την τραγωδία στο Μαρί, λόγω ασυλίας που απολαμβάνει ο πρώην Πρόεδρος.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», το Δικαστήριο Λάρνακας στην απόφαση του διαπίστωσε ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας, όπως και κάθε Πρόεδρος της Δημοκρατίας απολαμβάνει ασυλίας ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της θητείας του, αφού σε αντίθετη περίπτωση «ο περιορισμός της προεδρικής ασυλίας στο χρονικό διάστημα της θητείας θα εξουδετέρωνε το λόγο ύπαρξης της».
 
Στην απόφαση εξηγείται παράλληλα πως «αν υπήρχε αυτός ο περιορισμός ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν εκτεθειμένος στον κίνδυνο, μετά τη λήξη της θητείας του, να αντιμετωπίσει αστικές αγωγές εναντίον του. Ο κίνδυνος, λοιπόν, να αντιμετωπίσει στο μέλλον και όταν δεν θα ήταν Πρόεδρος, αστικές αξιώσεις θα ήταν δυνατόν να επηρεάσει κατά τη διάρκεια της θητείας του, τις αποφάσεις του στο πλαίσιο της λειτουργίας του ως Πρόεδρος».
 
Οι συγγενείς του πλοίαρχου αξίωναν τις αποζημιώσεις για το θάνατο του που επεσυνέβη κατά τη φονική έκρηξη στο Μαρί, τον Ιούλιο του 2011, ενώ οι απαιτήσεις τους εδράζονταν στο ενδεχόμενο διάπραξης αστικών αδικημάτων από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Αντιμέτωποι με σκύλους που βρίσκονταν σε άθλιες συνθήκες βρέθηκαν εθελοντές στη Λεμεσό (pics)
Τετράχρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στην Πάφο-Μεταφέρθηκε στο Μακάρειο
Ο «αρχινονός» που διαμόρφωσε τη Greek Mafia και το αιματηρό τέλος της οικογενειακής τριάδας
Απτόητος από τις απειλές του Τραμπ, ο Πούτιν θα συνεχίσει τον πόλεμο
Μπήκε λουκέτο στον παράνομο βρεφοκομικό σταθμό στη Λάρνακα μετά την καταγγελία για κακοποίηση μωρού
Εκατοντάδες Labubu μαϊμού κατάσχεσε το Τμήμα Τελωνείων
Με το «όραμα των δύο κρατών», προαπαιτούμενα τα «τρία άλφα» και μπόλικη μουρμούρα πάει στη Νέα Υόρκη ο Τατάρ
Καταζητείται 37χρονος για υπόθεση κλοπής στην Αγία Νάπα
Καταγγελία στην Αστυνομία για κακοποίηση βρέφους σε σταθμό στη Λάρνακα
Ποινή φυλάκισης έξι ετών σε 30χρονο για εμπρησμό κατοικίας