Αβέρωφ για ΡΙΚ: Σε αυτό τον τόπο αν δεν υπάρχει ένα ταρακούνημα τίποτα δεν διορθώνεται

«Θέλουμε μια κρατική ραδιοτηλεόραση να είναι έγκαιρη, έγκυρη και αντικειμενική, να μην είναι τα δελτία ειδήσεων δελτία ανακοινώσεων των κομμάτων. Το δεύτερο είναι ότι από τη στιγμή που συντηρείται αυτό το κανάλι από τα υστερήματα του φορολογουμένου θέλουμε να έχει ένα ρόλο και μια αποστολή που να καλύπτει και τα πολιτιστικά δρώμενα και να κάνει τις αναγκαίες για την κοινωνία εκπομπές, που δεν είναι εμπορικές, και τα ιδιωτικά κανάλια δεν τις παράγουν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφορικά με το ζήτημα του προϋπολογισμού του ΡΙΚ.
 
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου πως επί ενός προϋπολογισμού 36 εκατομμυρίων φαίνεται να εξοικονομούνται γύρω στις 400 χιλιάδες ευρώ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως ακούει τα σχόλια περί τακτικισμών του ιδίου, για σκοπιμότητες «χίλιες δυο ερμηνείες, από τη μια ότι  ο Αβέρωφ θα εξυπηρετήσει τα ιδιωτικά κανάλια, από την άλλη έκανε μέτωπο με τους συνδικαλιστές, αντικρουόμενα..»
 
Συνέχισε αναφέροντας πως «η συνωμοσιολογία είναι γνώρισμα της εποχής. Δεν θέλω να μπω σε αυτά. Ότι θέλουν ας πουν για τον Αβέρωφ. Δικαίωμα του καθενός. Σε αυτά τα τρία ζητήματα που έχω εγείρει είτε με άτσαλο τρόπο, είτε με τον μη αρμόζοντα κατά τους υπόλοιπους, δεν βρήκα ένα άνθρωπο να διαφωνεί», σημείωσε.
 
«Γιατί έχουμε ένα κρατικό ίδρυμα που το σύνολο του προϋπολογισμού του είναι πολύ περισσότερο από το σύνολο όλων των άλλων ιδιωτικών καναλιών και ραδιοσταθμών. ‘Όπως και το σύνολο των εργαζομένων στο ΡΙΚ είναι πολύ περισσότερο. Άμα προσθέσεις όλους τους υπαλλήλους δεκάδων ραδιοφωνικών σταθμών και ίσως 10-11 τηλεοπτικών σταθμών. Και οι άλλοι τα βγάζουν πέρα χωρίς να πληρώνει ο Κύπριος φορολογούμενος», επεσήμανε.
 
Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε την κρατική ραδιοτηλεόραση και εάν χρειαστεί να δώσουμε και περισσότερα, αλλά να είναι μέσα στον ρόλο και στην αποστολή της, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
 
Και το τρίτο, πρόσθεσε, «είναι ότι υπάρχουν διάφορες κατηγορίες εργαζομένων. Να αποφασίσουμε. Και ενώ αυτό το ζήτημα το εγείρουμε εδώ και δεκαετίες όλοι, όλα τα κόμματα, οι συντεχνίες, οι εργαζόμενοι, τώρα βλέπουμε να υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα».
 
Σημείωσε, περαιτέρω, πως «σε αυτό τον τόπο αν δεν υπάρχει ένα ταρακούνημα τίποτα δεν διορθώνεται ή δεν συνειδητοποιούμε ό,τι κάποιοι πρέπει να κάνουν. Αλλά να μην μείνουμε μόνο στο ταρακούνημα. Αυτός ο δημόσιος διάλογος πρέπει να συνεχιστεί για να έχουμε την κρατική ραδιοτηλεόραση που αξίζει ο φορολογούμενος να συνεχίσει να την στηρίζει», επεσήμανε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Τέλεσε το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-Την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα στο Πατριαρχείο (pics)
Αίθριος ο καιρός, στους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος
Εισήγηση ΣΠΟΛΜΗΚ προς ΥΠΕΣ για απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής με πολεοδομική άδεια
Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος 2025
Απαγόρευση από 1η Σεπτεμβρίου ουσίας σε βερνίκια νυχιών, καλλυντικά
Ξεκινά η αποδοχή αιτήσεων για έκδοση μπλε κάρτας της ΕΕ-Όλες οι λεπτομέρειες
​​​​​​ Παραδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά
Εκκαθάρισε τις δηλώσεις εισοδήματς για το 2023 πριν την υποβολή νέων για το 2024 ο Έφορος Φορολογίας
Κατεβαίνει σε διαμαρτυρία την Τρίτη η ΠΟΓΟ έξω από τη Νομική μετά την καταδίκη του ΕΔΑΔ
Απαντά στην κριτική για την ειδική εκπαίδευση η ΥΠΑΝ-«Εργαζόμαστε εντατικά για τεκμηριωμένο νομοσχέδιο»