Απαντά στις επικρίσεις εναντίον Ακιντζί για τον χθεσινό αγώνα, ο Μπουρτζιού

Για πολιτική εκμετάλλευση και διαστρέβλωση των εξηγήσεων που έδωσε χθες ο Μουσταφά Ακιντζί για τους λόγους για τους οποίους δεν παρέστη στον δικοινοτικό ποδοσφαιρικό αγώνα, κάνει λόγο σήμερα σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπός του, Μπαρίς Μπουρτζιού, ο οποίος επέκρινε τον «βουλευτή» του ΚΕΕ, Ογουζχάν Χασίπογλου για σχόλιά του εναντίον του Τ/κ ηγέτη.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Μπουρτζιού αναφέρει στη γραπτή του δήλωση πως η αναφορά του κ. Χασίπογλου πως ο κ. Ακιντζί έπρεπε να πάει στον αγώνα, όπως πάει εδώ και πέντε χρόνια στις συνομιλίες στη νεκρή ζώνη χωρίς σημαία (στο αυτοκίνητο) και όπως συμμετέχουν οι δύο ηγέτες σε εκδηλώσεις στην άλλη πλευρά, είναι ατυχής και αστήριχτη. Είναι εμφανές, συνέχισε ο κ. Μπουρτζιού, ότι ο κ. Χασίπογλου που είναι εκπρόσωπος του κόμματός του για το Κυπριακό και συμμετείχε παλιότερα στη διαπραγματευτική ομάδα, λέει ψέματα για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρτζιού, ο Τ/κ ηγέτης πηγαίνει στο Λήδρα Πάλλας, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, στην οικία της κ. Σπέχαρ και στην περιοχή της Πύλας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ με το δικό του όχημα (επίσημο) και τη διακριτική σημαία. Και οι δύο ηγέτες, πρόσθεσε, σε αμοιβαίες συναντήσεις στο «βορρά» ή στο «νότο» πηγαίνουν με τα πολιτικά τους οχήματα και σε ίσο καθεστώς.

Επανέλαβε ότι ο χθεσινός αγώνας έγινε σε στάδιο στις ελεύθερες περιοχές και δεν προβλεπόταν δεύτερος αγώνας στον «βορρά» και υποστήριξε ότι δεν τηρήθηκε η αρχή της ισότητας σε αυτή την εκδήλωση.

Δειτε Επισης

Τέλεσε το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-Την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα στο Πατριαρχείο (pics)
Αίθριος ο καιρός, στους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος
Εισήγηση ΣΠΟΛΜΗΚ προς ΥΠΕΣ για απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής με πολεοδομική άδεια
Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος 2025
Ξεκινά η αποδοχή αιτήσεων για έκδοση μπλε κάρτας της ΕΕ-Όλες οι λεπτομέρειες
​​​​​​ Παραδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά
Εκκαθάρισε τις δηλώσεις εισοδήματς για το 2023 πριν την υποβολή νέων για το 2024 ο Έφορος Φορολογίας
Κατεβαίνει σε διαμαρτυρία την Τρίτη η ΠΟΓΟ έξω από τη Νομική μετά την καταδίκη του ΕΔΑΔ
Απαντά στην κριτική για την ειδική εκπαίδευση η ΥΠΑΝ-«Εργαζόμαστε εντατικά για τεκμηριωμένο νομοσχέδιο»
Προειδοποιήσει το Υπ. Υγείας για παράνομη κυκλοφορία φαρμακευτικών προϊόντων «Dysport» και «Botox»