ΒΙΝΤΕΟ: Τα μυστικά του κρέατος από την μαστόρισσα της ππάλας

Το κρέας είναι το κύριο συστατικό στο γεύμα των περισσότερων Κύπριων. Κάτι σαν εθνικό προϊόν. Οι πλείστοι από μας μοιάζουμε εξαρτημένοι από κάθε λογής κρέας. Αρνί, χοιρινό και κοτόπουλο. Μπιφτέκια, λουκάνικα, σεφταλιά. Οποιοσδήποτε μεζές από κρέας είναι καλοδεχούμενος στους απανταχού κρεατοφάγους στη χώρα μας.
 
Τα κρεοπωλεία είναι από τις επιχειρήσεις που στην Κύπρο, επισκεπτόμαστε πολύ συχνά, έτσι ώστε να αγοράσουμε προϊόντα για το τραπέζι μας. Ψάχνουμε το καλύτερο κρέας, στην καλύτερη τιμή.
Στα περισσότερα κρεοπωλεία θα βρεις άνδρες εργαζόμενους πίσω από τους πάγκους, αφού το επάγγελμα αυτό, είναι κατά βάση ανδροκρατούμενο. Ελάχιστες φορές όμως θα τύχει να συναντήσεις και γυναίκες, οι οποίες εργάζονται για να βγάλουν τα προς το ζην. Πολύ λιγότερες είναι ωστόσο αυτές που έχουν υπό την ιδιοκτησία τους κρεοπωλεία στην Κύπρο.
 
Μια απ’ αυτές τις γυναίκες είναι η κ. Άννα Μαρία από τη Δευτερά, η οποία διατηρεί για αρκετά χρόνια κρεοπωλείο, τροφοδοτώντας ολόκληρη την κοινότητα.
Μια γυναίκα που έμαθε την... τέχνη από μικρή και συγκεκριμένα από τον πατέρα της. Το αγάπησε, εργάστηκε σκληρά και κατάφερε να ανοίξει τη δική της επιχείρηση.
 
Η κ. Άννα Μαρία, μητέρα ενός αγοριού, θυσιάζει καθημερινά πολλές ώρες στη δουλειά για να προσφέρει στην οικογένεια της όσα περισσότερα μπορεί.
Ο REPORTER, επισκέφθηκε το κρεοπωλείο, δοκίμασε να μπει στη θέση του κρεοπώλη και αντιλήφθηκε πόσο δύσκολο είναι το επάγγελμα.
 
Στο μαγαζί με την κ. Άννα Μαρία βρισκόταν και ο δεκάχρονος γιος της Χρήστος, ο οποίος μαθαίνει την τέχνη του κρεοπώλη, ωστόσο τα σχέδια του για το μέλλον είναι άλλα. Θέλει να σπουδάσει και να χαράξει μια πολύ διαφορετική πορεία από τη μητέρα του.
Παρ' όλα αυτά μεταβαίνει συχνά στο κρεοπωλείο για να βοηθήσει τη μητέρα του, η οποία αναφέρει πως τα τελευταία χρόνια οι νέοι γυρίζουν την πλάτη στο επάγγελμα. Ένα επάγγελμα κουραστικό, το οποίο στο πέρασμα του χρόνου δημιουργεί προβλήματα στους εργαζόμενους. Ένα επάγγελμα που όπως λέει η κ. Άννα Μαρία για να το κάνεις πρέπει να το αγαπάς.
 
Δείτε το βίντεο:

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Συνεχίζει τη μάχη για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης η ΑΗΚ-Χωρίς ρεύμα μόνο η Κισόυσα
Ασταμάτητο το κύμα αλληλεγγύης στις πυρόπληκτες περιοχές-Στήριξη από πανεπιστήμια, Τράπεζα Κύπρου και ΟΕΛΜΕΚ
Στα 104 τετραγωνικά χιλιόμετρα η τελική έκταση της καμένης γης από τη φονική πυρκαγιά-Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση
Παραχώρησε οικονομική ενίσχυση στις αρχές της Τ.Α. για το WasteFreeCyprus το Υπουργείο Γεωργίας
Οδηγίες ΥΠΕΣ στους πυρόπληκτους για το πώς θα λάβουν την κρατική αποζημίωση
Καταγγέλλει λογαριασμούς «με αμφιβόλου εγκυρότητας περιεχόμενο» το Υφ. Τουρισμού-Ενημερώνει για τους επίσημους
Υπερδιπλασιάστηκαν οι δαπάνες της Κύπρου για έρευνα και ανάπτυξη-Διέθεσε 150 ευρώ ανά κάτοικο
Τεράστιο και δυσεπίλυτο πρόβλημα οι παράνομοι σκυβαλότοποι-Σωρεία καταγγελιών στο δήμο Κουρίου
Δημιουργήθηκαν κέντρα ψυχολογικής υποστήριξης για τους πληγέντες από πυρκαγιές