Περίπου 160 ασθενείς περιμένουν μεταμόσχευση νεφρού στα κατεχόμενα

Περίπου 160 είναι ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται στην λίστα αναμονής για μεταμόσχευση νεφρού στα κατεχόμενα, 220 ασθενείς κάνουν αιμοκάθαρση ενώ συνολικά 35 χιλιάδες άτομα υποφέρουν από νεφροπάθειες, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η «διευθύντρια» της νεφρολογικής κλινικής του «κρατικού νοσοκομείου» στην κατεχόμενη Λευκωσία, Ντουριγιέ Ντερέν Οϊγκάρ.
 

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, η κ. Οϊγκάρ εξέφρασε την ανησυχία της για την αύξηση των περιστατικών που αφορούν νεφρολογικά προβλήματα είπε ότι μέχρι στιγμής συνολικά 130 άτομα έχουν μεταμοσχευθεί ενώ από το 2015, 16 άτομα δέχτηκαν νεφρό από πτωματικό δότη και 15 άτομα από συγγενικό τους πρόσωπο.
 
Είπε ακόμα ότι κατά το 2018 εφτά άτομα κηρύχθηκαν εγκεφαλικά νεκροί από τους οποίους οι τέσσερις έγιναν δότες των οργάνων τους.

Δειτε Επισης

Τέλεσε το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-Την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα στο Πατριαρχείο (pics)
Αίθριος ο καιρός, στους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος
Εισήγηση ΣΠΟΛΜΗΚ προς ΥΠΕΣ για απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής με πολεοδομική άδεια
Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος 2025
Απαγόρευση από 1η Σεπτεμβρίου ουσίας σε βερνίκια νυχιών, καλλυντικά
Ξεκινά η αποδοχή αιτήσεων για έκδοση μπλε κάρτας της ΕΕ-Όλες οι λεπτομέρειες
​​​​​​ Παραδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά
Εκκαθάρισε τις δηλώσεις εισοδήματς για το 2023 πριν την υποβολή νέων για το 2024 ο Έφορος Φορολογίας
Κατεβαίνει σε διαμαρτυρία την Τρίτη η ΠΟΓΟ έξω από τη Νομική μετά την καταδίκη του ΕΔΑΔ
Απαντά στην κριτική για την ειδική εκπαίδευση η ΥΠΑΝ-«Εργαζόμαστε εντατικά για τεκμηριωμένο νομοσχέδιο»