Επαναρχίζει το πρόγραμμα εκπαίδευσης νεαρών, πτυχιούχων, άνεργων γυναικών

Στην επανέναρξη της πετυχημένης Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Women Fit for Business (WF4B) Κύπρος, το οποίο είναι ένα εντατικό 8μηνο πρόγραμμα και στοχεύει να εκπαιδεύσει νεαρές, άνεργες γυναίκες, απόφοιτους πανεπιστημίων, κάτω των 35 ετών, προχωρεί η AIPFE Κύπρου – Γυναίκες της Ευρώπης.

Σε σημερινή ανακοίνωση η AIPFE Κύπρου αναφέρει ότι σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει ώστε να τους δοθούν οι απαραίτητες δεξιότητες (hard & soft skills), για να μπορούν να εισέλθουν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας ή/ και να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.
 
Αναφέρεται ότι οι 16 υποψήφιες θα επιλεχθούν μέσα από διαδικασία  προφορικής συνέντευξης, μετά από την υποβολή γραπτής αίτησης και προστίθεται πως το πρόγραμμα, το οποίο θα αρχίσει περί τα μέσα Απριλίου 2019 και θα διαρκέσει μέχρι το Νοέμβριο 2019, θα καλύψει μια ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως  η γυναικεία ηγεσία, δεξιότητες επικοινωνίας, επιχειρηματικές δεξιότητες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψηφιακό μάρκετινγκ κ.λπ.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Πρόεδρος της AIPFE, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου δήλωσε ότι «η AIPFE Κύπρου, ενδυναμώνει, ενθαρρύνει και συνδέει τις γυναίκες τα τελευταία 20 χρόνια».
 
«Αυτήν την περίοδο, τρέχουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ακριβώς επειδή πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει τα κορίτσια και τις νεαρές γυναίκες να καταλάβουν πόσο ισχυρές είναι ήδη. Παράλληλα, δημιουργούνται θετικές επιπτώσεις στην κοινωνία στο σύνολό της», πρόσθεσε.
 

Δειτε Επισης

Φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο» έκοψαν το ρεύμα στην Αμοργό
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μεσσηνία και Κύθηρα, νέο «112» στην Εύβοια
Η τραγική ιστορία της οικογένειας Γερολέμου που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά-«Δουλέψαμε, δεν έμεινε τίποτα»
Από το πορτοκαλί στο κίτρινο η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανακοινώνει μέτρα για τους πυρόπληκτους ο Πρόεδρος, αποζημιώνονται πλήρως-Τα παράπονα και τι συμφωνήθηκε
Τα πρόσωπα της τραγωδίας έχουν ονοματεπώνυμο... Επαναπατρίστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τόπο που γεννήθηκαν οι άτυχοι Δημήτρης και Μάρω
Στην κόλαση της Προύσας... Πάνω από 1.700 εκκενώσεις, νεκρός πυροσβέστης από ανακοπή και 76 ενεργά μέτωπα
Έτοιμο να συμβάλει στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού το ΑΚΕΛ-«Ν’ αφήσουμε πίσω μας αυταπάτες»
Δέηση για ανεύρεση των οστών του ανθυπολοχαγού Μελιφρονίδη-Κατέθεσε στεφάνι ο ΥΠΑΜ