Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αντίθετη με to διεθνές δίκαιο η χρήση 10 ν.μ. εναέριου χώρου από την Ελλάδα

Αντίθετη με το διεθνές δίκαιο χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ την χρήση 10 μιλίων εναέριου χώρου από την Ελλάδα. Το τουρκικό ΥΠΕΞ απάντησε χθες αργά το βράδυ σε ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Ελλάδας σχετικά με τις στρατιωτικές δραστηριότητες της χώρας μας στο Αιγαίο είναι ακατανόητη και παράξενη από άποψη χρόνου και περιεχομένου”, προσθέτοντας ότι “η Τουρκία είναι της άποψης ότι το θέμα της ελεύθερης χρήσης του διεθνούς εναέριου χώρου στο Αιγαίο δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών”.

“Αντίθετα η Ελλάδα συνεχίζει να εφαρμόζει 10 μίλια εναέριου χώρου, παρά τα 6 μίλια χωρικών υδάτων, σε καθαρή αντίθεση με το διεθνές δίκαιο», υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι “ενώ η κατάσταση είναι αυτή, δεν συνάδει καθόλου με τις σχέσεις Συμμαχίας και τις σχέσεις καλής γειτονίας το γεγονός ότι η Ελλάδα εκλαμβάνει ως απειλή τις πτήσεις της χώρας μας οι οποίες συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο και τις παρουσιάζει ως παραβιάσεις”.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Ήμουν γεμάτη αίματα, με απείλησαν να μη μιλήσω»-Συγκλονίζει η κατάθεση της 14χρονης θύματος βιασμού
Κόλαση πυρός στην Εύβοια-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά (vids&pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Κοντά στα σπίτια η φωτιά στην Εύβοια-Μήνυμα του 112 για εκκένωση των Τσακαίων προς Στύρα
Μαφιόζικο χτύπημα βλέπει η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία στην Αγία Παρασκευή-Θρίλερ με την ταυτότητα του θύματος
Εγκληματική οργάνωση από τελωνειακούς στη Θεσπρωτία-Έκαναν ελέγχους μόνο σε όσους δεν πλήρωναν
ΒΙΝΤΕΟ: Νέα πυρκαγιά στην Ελλάδα-Μεγάλη φωτιά στα Μεσοχώρια Εύβοιας
Βίασαν και εκβίασαν την 14χρονη για να μη μιλήσει οι 4 Ρομά-Σε άθλια κατάσταση βρήκε το παιδί πολίτης
Νεκρός με τρεις σφαίρες στον λαιμό άνδρας στην Αγία Παρασκευή-«Κλειδί» για την υπόθεση η ταυτότητα του
Έγκλημα στην Αγία Παρασκευή-Γάζωσαν άνδρα μέρα μεσημέρι, διέφυγε πεζός και με μάσκα ο δράστης
Μεγάλη πυρκαγιά στο Κορωπί-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί (vid&pics)