ΒΙΝΤΕΟ ΦΡΙΚΗΣ: Τους πυροβολούσε και νεκρούς ο μακελάρης-«Let's get this party started»

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο που κατέγραψε με head camera και δημοσίευσε live στο Facebook ένας εκ των δραστών του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία, και το οποίο κάνει τον γύρο του διαδικτύου παρά τις εντατικές προσπάθειες των Αρχών να το κατεβάσουν.

Στο ξεκίνημα του ανατριχιαστικού κλιπ διάρκειας 17 λεπτών, ο 28χρονος «Μπρέντον Τάραντ» (με αυτό το όνομα διατηρούσε λογαριασμό στο Twitter) από την Αυστραλία εμφανίζεται να μπαίνει στο αμάξι του, το οποίο είναι φορτωμένο με όπλα καλυμμένα με συνθήματα, γραμμένα με λευκό μελάνι. 

«Let's get this party started» (Ας ξεκινήσει το πάρτι) ακούγεται να λέει ο  δολοφόνος προτού βάλει μπρος το αυτοκίνητο. Ενώ λίγο αργότερα «προτρέπει» τους θεατές του μακάβριου βίντεο να κάνουν subscribe στο κανάλι του διάσημου YouTuber PewDiePie.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Τα 17 λεπτά του τρόμου-Η live μετάδοση του μακελάρη

Ακούγοντας φολκ μουσική και πολεμικά εμβατήρια, οδηγεί με τη βοήθεια του συστήματος πλοήγησης στον προορισμό του, το τζαμί Αλ Νουρ όπου πρόκειται σε λίγα λεπτά να σκορπίσει τον θάνατο, πυροβολώντας αδιακρίτως και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς άνδρες, γυναίκες και παιδιά. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον 40 άτομα σκοτώθηκαν σε αυτήν την τρομοκρατική επίθεση και σε εκείνην που ακολούθησε (πιθανόν από τον ίδιο δράστη) σε ένα δεύτερο τέμενος στην ίδια πόλη. Οι τραυματίες υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους 50.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Τουρκοφάγος» έγραψε στο όπλο του ο ακροδεξιός μακελάρης (pics)

Φτάνοντας στον προορισμό του ο Τάραντ εμφανίζεται να βγαίνει από το αμάξι, να παίρνει ένα όπλο από το πορτ μπαγκάζ και να βαδίζει προς την είσοδο του τζαμιού Αλ Νουρ. 

Από τα δεκάδες αυτοκίνητα στο πάρκινγκ μπορεί να καταλάβει κανείς ότι το εσωτερικό του είναι γεμάτο με πιστούς. 

Φτάνοντας στην πόρτα του τζαμιού, η φρίκη ξεκινά, με τον άνδρα να πυροβολεί αδιακρίτως όποιον βλέπει μπροστά του. Οι εικόνες θυμίζουν κάποιο φρικιαστικό βίντεο γκέιμ, και το μυαλό αδυνατεί αρχικά να επεξεργαστεί ότι πρόκειται για αληθινό περιστατικό. 

Ο σαδιστής εγκληματίας εκτελεί εν ψυχρω δεκάδες ανθρώπους, ρίχνοντας χαριστικές βολές σε όσους έρπουν τραυματισμένοι στο έδαφος, προσπαθώντας να φύγουν μακριά του. 

Κόσμος προσπαθεί μάταια να βρει προστασία στις γωνίες του τζαμιού και πίσω από τα λιγοστά έπιπλα, ωστόσο ο μακελάρης είναι αποφασισμένος να μη λυπηθεί καμία ζωή. 
Ρίχνει όπου εντοπίζει κίνηση ή ακόμα και σε ήδη νεκρά άτομα μέχρις ότου αδειάσει ο γεμιστήρας. 

 


Ούτε και τότε όμως σταματά ο εφιάλτης. Ενώ ακούγονται κλάματα και πνιχτές κραυγές, ο Τάραντ βάζει νέο γεμιστήρα στο όπλο του και ξεκινά ξανά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι επιστρέφει στην ίδια αίθουσα πάνω από τρεις φορές, γαζώνοντας τους σορούς των πτωμάτων ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν επιζώντες. 

Ο δράστης στη συνέχεια βγαίνει στον δρόμο, όπου αρχίζει να πυροβολεί εναντίον όσων προσπαθούν να διαφύγουν. Με ανατριχιαστική ψυχραιμία, γυρίζει στο αμάξι του για να πάρει ένα άλλο όπλο και κατόπιν αρχίζει να επιθεωρεί το πάρκινγκ γύρω από το τζαμί, για να «βρει» όσους κρύβονται γύρω από τα αμάξια. 

Στη συνεχεια ο Τάραντ ξαναμπαίνει στο τζαμί, που είναι διάσπαρτο με τα πτώματα. Επιστρέφει ξανά στην αίθουσα με τους σορούς των πτωμάτων και πλησιάζει τους νεκρούς για να επιθεωρήσει το μακάβριο «έργο» του. Στέκεται πάνω από τις σορούς και τις πυροβολεί, σαν να μην έχει «χορτάσει» ακόμα τη δίψα του για θάνατο. 

Μερικά βαριά τραυματισμένα άτομα βογκούν ανήμπορα, ενώ τους δίνει τη χαριστική βολή.

Βγαίνοντας για δεύτερη φορά από το τζαμί έρχεται το αποκορύφωμα της φρίκης: Ο μακελάρης διακρίνει από μακριά μια γυναίκα που προσπαθεί πίσω από τα κάγκελα να καταλάβει τι συμβαίνει στο τζαμί. Χωρίς ίχνος δισταγμού, ο Τάραντ την πυροβολεί από μακριά, τραυματίζοντάς την.

Στη συνέχεια, και ενώ η άτυχη γυναίκα κείτεται μπρούμυτα στον δρόμο, φωνάζοντας αδύναμα «βοηθήστε με», ο Τάραντ στέκεται από πάνω της και την αποτελειώνει. 

Έπειτα μπαίνει βιαστικά στο αμάξι του, πετάει μέσα το όπλο και φεύγει οδηγώντας, ακούγοντας το γνωστό ροκ κομμάτι «Fire» του Arthur Brown.

Λίγα λεπτά αργότερα, ακούγεται να σχολιάζει την «επιτυχία» της επίθεσής του, ενώ κατευθύνεται πιθανόν προς το δεύτερο τζαμί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το προφίλ του εγκέφαλου της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία-Η στιγμή της σύλληψής του
 

Δειτε Επισης

Μήνυμα Λαβρόφ σε Τουρκία-«Πολύ σημαντικό να μη ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ»
Η πρώτη ανάγνωση της επικράτησης Μερτς-«Οι Γερμανοί τιμώρησαν τον προηγούμενο κυβερνητικό συνασπισμό»
Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στην επέτειο τριών χρόνων από την εισβολή στην Ουκρανία υιοθέτησε η Ε.Ε.
Σε ποιον «ανήκει» το σώμα του Πάπα μετά το θάνατό του και γιατί δεν μπορεί να γίνει δωρητής οργάνων ο Ποντίφικας
Βατικανό: Η νύχτα κύλησε ήρεμα, ο πάπας ξεκουράζεται
Συναγερμός στη Γαλλία-Έκρηξη κοντά στο ρωσικό προξενείο στη Μασσαλία
Έφτασε με τρένο στο Κίεβο η Φον ντερ Λάιεν -«Σε αυτή τη μάχη διακυβεύεται και η τύχη της Ευρώπης»
Ζυμώσεις στον ΟΗΕ για το ψήφισμα της τρίτης επετείου από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Αρχίζει το παζάρι για τον νέο συνασπισμό και την επανεκκίνηση στη Γερμανία-Ο νικητής Μερτς ψάχνει συμπαίκτες
Αυξάνεται η πόλωση-Υπόσχεται σχέδιο για εξοπλισμό και στήριξη η Φον Ντερ Λάιεν στην Ουκρανία