Διασώθηκαν δεκάδες μετανάστες που κρατούνταν όμηροι στο Μεξικό

Οι αρχές ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι άνδρες του στρατού του Μεξικού μπόρεσαν να διασώσουν 34 μετανάστες που κρατούνταν όμηροι σε οίκημα στην Πολιτεία Ταμαουλίπας (βορειοανατολικά), αλλά χωρίς να προχωρήσουν σε κάποια σύλληψη, αφού οι δεσμοφύλακες των ανθρώπων αυτών πρόλαβαν να διαφύγουν.

Οι 34 άνθρωποι που διασώθηκαν -- 8 υπήκοοι της Γουατεμάλας, 25 της Ονδούρας, ένας του Ελ Σαλβαδόρ -- πιθανόν δεν ανήκουν στην ομάδα των 22 επιβατών λεωφορείου που απήχθησαν από ένοπλους την περασμένη εβδομάδα, διευκρίνισε μια εκπρόσωπος των αρχών στην Ταμαουλίπας.

 «Στρατιωτικό προσωπικό διέσωσε 34 ανθρώπους, υπηκόους κρατών της Κεντρικής Αμερικής, εκ των οποίων 19 είναι ενήλικοι και 15 ανήλικοι (...). Στην ίδια τοποθεσία βρέθηκαν (και κατασχέθηκαν) 4 οχήματα, 3 όπλα μεγάλου διαμετρήματος, γεμιστήρες και φυσίγγια», ανέφερε ανακοίνωση των αρχών.
Η Ταμαουλίπας δοκιμάζεται εδώ και χρόνια από εξαιρετικά υψηλή εγκληματικότητα, εξαιτίας της δράσης διαφόρων συμμοριών που συγκρούονται για τον έλεγχο εδαφών και οδών διακίνησης ναρκωτικών.

Τον Αύγουστο του 2010, 72 παράτυποι μετανάστες από την Κεντρική και τη Νότια Αμερική δολοφονήθηκαν από τη συμμορία των Σέτας σε ένα αγρόκτημα στην Ταμαουλίπας. Έναν χρόνο αργότερα, σχεδόν 200 πτώματα, πολλά από τα οποία ανήκαν σε Μεξικανούς, εντοπίστηκαν σε ομαδικούς τάφους στην ίδια Πολιτεία.

Δειτε Επισης

Κινεζικό πολεμικό πλοίο επιτέθηκε με λέιζερ σε γερμανικό αεροσκάφος στην Ερυθρά Θάλασσα
Τρεις νεκροί από επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο «Eternity C» στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο Πεζεσκιάν κατηγορεί το Ισραήλ ότι προσπάθησε να τον δολοφονήσει
Ζημιές στις αποβάθρες λιμανιού της Υεμένης μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ
Ο Τραμπ ενημερώνει ηγέτες κρατών για δασμούς που θα επιβληθούν από την 1η Αυγούστου
Πάνω από 100 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας, ανάμεσα τους και παιδιά-Δεκάδες αγνοούμενοι
BINTEO: Ο Νετανιάχου πρότεινε τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης-Τι συζήτησαν για Ιράν, Γάζα και Ουκρανία
Συγκλονιστική διάσωση στο Παρίσι-Άνδρας έσωσε οικογένεια από διαμέρισμα που φλεγόταν
Πρόταση μομφής κατά Φον Ντερ Λάιεν-Καταγγέλλει τους «εξτρεμιστές, αντιεμβολιαστές και θαυμαστές του Πούτιν»
Νεκρός ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας λίγο μετά την αποπομπή του από τον Πούτιν