Στο εδώλιο δώδεκα γιατροί για μίζες-Δημόσιο και ιδιωτικό «κοντραμπάντο»

Κατηγορίες για μίζες από ιδιωτική εταιρεία αντιμετωπίζουν δώδεκα γιατροί και συγκεκριμένα ωτορινολαρυγγολόγοι καθώς και η ακουολογική εταιρεία, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις δωροδοκίας.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», πρόκειται για οκτώ γιατρούς του δημοσίου και τέσσερις ιδιώτες, εκ των οποίων αρκετοί έχουν ήδη αφυπηρετήσει. Χθες έντεκα εξ’ αυτών οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου ήταν προγραμματισμένο να κατηγορηθούν και στη συνέχεια να αποφασιστεί κατά πόσον, η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Κακουργιοδικείο.
 
Παρολ’ αυτά η διαδικασία πήρε αναβολή, αφού ένας εκ των κατηγορουμένων δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, με αποτέλεσμα η διαδικασία να επαναοριστεί για τις 23 Απριλίου.
 
Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία για την υπόθεση προέκυψαν μετά από φορολογική έρευνα της εταιρείας του ακουολογικού κέντρου από τον Γενικό Έλεγκτη και τα στοιχεία που είχαν προκύψει στάλθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για διερεύνηση της υπόθεσης.
 
Αφού η υπόθεση διερευνήθηκε από τις Αρχές, ο φάκελος διαβιβάστηκε στον Κώστα Κληρίδη, ο οποίος αποφάνθηκε ότι δικαιολογούνται ποινικές διώξεις των ωτορινολαρυγγολόγων.
 
Κατά τις ποινικές διώξεις ο Γενικός Εισαγγελέας συμπεριέλαβε και ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι φέρονται να δωροδοκούσαν τους γιατρούς του δημοσίου για παραπομπή πολιτών με προβλήματα ακοής, στο ακουολογικό κέντρο, είτε για αγορά ακουστικών ή τοποθέτηση εμφυτευμάτων.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 είχαν καταδικαστεί σε ξεχωριστές διαδικασίες τρεις ωτορινολαρυγγολόγοι του Δημοσίου, οι οποίοι εξέτισαν ποινές φυλάκισης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη 43χρονης στη Λευκωσία (pic)
Ταλαιπωρία και πάλι στους οδηγούς-Κλείνει μέχρι την Παρασκευή τμήμα στον αυτοκινητόδρομο
Εκατό χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Χάγη κατά του πολέμου στη Γάζα
Επί γης κόλαση η Γάζα-Εκατοντάδες άμαχοι νεκροί, χωρίς νερό και τρόφιμα οι κάτοικοι, νέα μεγάλη επίθεση από το Ισραήλ
Ιδιωτική ακρόαση με τον Πάπα είχε ο ΥΠΕΞ-Στο επίκεντρο ο ρόλος της Κύπρου μεταξύ πολιτισμών και θρησκειών
Ανοιχτός ο Νετανιάχου σε συμφωνία που θα περιελάμβανε το τέλος των επιχειρήσεων στη Γάζα-Τι όρο θέτει
Επανήλθε το ΑΚΕΛ και απαντά εκ νέου στον ΠτΔ-«Μικροπολιτική και συνεχής προεκλογική εκστρατεία για το 2028»
Σοκαριστικές μαρτυρίες από το ιστιοφόρο που «καρφώθηκε» στη γέφυρα του Μπρούκλιν-«Ακούγαμε ουρλιαχτά»
Σε προκαταρκτική «δίκη» ο Τυχικός για την συμπεριφορά του, εξηγήσεις ενώπιον της Ιεράς Συνόδου-«Καταγγελίες από παντού»
Προσπάθειες να επιστραφεί η παραλία Lady’s Mile στο κοινό-Καθησυχάζει η υφυπουργός Ναυτιλίας