Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης

Συνολικά έξι προϋπολογισμούς κρατικών και ημικρατικών οργανισμών για το έτος 2019 και την αναπομπή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του νόμου περί Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εργασιών, θα συζητήσουν την ερχόμενη Τρίτη τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, τα οποία θα κληθούν επίσης να τοποθετηθούν επί των προτάσεων νόμου που έχουν κατατεθεί για την ίδρυση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης.
 
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα εξετάσει τους προϋπολογισμούς για το 2019 του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, της Αρχής Λιμένων Κύπρου, του Κυπριακού Οργανισμού Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών, του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης, του Συμβουλίου Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.
 
Γύρω στις 12.30 η Επιτροπή Οικονομικών θα συζητήσει την αναπομπή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του νόμου περί Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εργασιών και Άλλων Συναφών Θεμάτων. Στη συζήτηση του θέματος κλήθηκαν να παραστούν ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης και η Έφορος Ασφαλίσεων Βικτώρια Νάταρ.
 
Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του περί Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εργασιών και Άλλων Συναφών Θεμάτων Νόμου, ώστε να επιτευχθεί εναρμόνιση με την οδηγία (ΕΕ) 2016/97 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων.
 
Επίσης, η Επιτροπή θα κληθεί να τοποθετηθεί επί των προτάσεων νόμου για την τροποποίηση του περί Ίδρυσης Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης Νόμου, που στόχο έχει τη δημιουργία αποθεματικού με σκοπό τη στήριξη φυσικών προσώπων που έχουν συνεισφέρει με ίδιους πόρους στην κεφαλαιοποίηση των δύο συστημικών τραπεζών.
 
Επιπλέον θα τοποθετηθούν επί των προτάσεων νόμου που στόχο έχουν την τροποποίηση του περί Ακίνητης Ιδιοκτησίας (Διακατοχή, Εγγραφή και Εκτίμηση) Νόμου για την παραχώρηση ακίνητης ιδιοκτησίας προς το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης.
 
Η Κυβέρνηση θα μεταφέρει στο Ταμείο Αλληλεγγύης 14 κρατικά ακίνητα συνολικής αξίας €100 εκατομμύρια, ενώ προς ενίσχυση του Ταμείου θα μεταφερθεί και ποσό €50 εκ.
 
Η Επιτροπή Οικονομικών είχε αποφασίσει στην προηγούμενη συνεδρία της να οδηγήσει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης στην συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, την ερχόμενη Παρασκευή 15 Μαρτίου.
 
Τέλος, τα μέλη της Επιτροπής θα εξετάσουν επίσης αιτήματα για εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων που έχουν καταθέσει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, η δικαστική υπηρεσία, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και διάφορα άλλα Υπουργεία και ο κυπριακός στρατός.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση-Στους 43 βαθμούς ο υδράργυρος την Κυριακή
Πυρετώδης προσπάθεια για πλήρη αποκατάσταση ηλεκτροδότησης-Λειτουργούν κανονικά οι σταθμοί κινητής
Αποκαρδιωτικές εικόνες στο Βουνί-Το πριν και το μετά της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου
Στεγάστηκαν μέσω της Πολιτικής Άμυνας 160 άτομα-Μεταφέρθηκαν σε σπίτια, ξενοδοχεία και κέντρα φιλοξενίας
Διακοπή και σήμερα υπαίθριων εργασιών και delivery από τις 12:00 μέχρι τις 16:00
Τεχνικό πρόβλημα με τη διεκπεραίωση του check in στο Αεροδρόμιο Λάρνακας-Εκτροπές πτήσεων λόγω ομίχλης
Υποβολή δηλώσεων ζημιάς για τους πληγέντες παραγωγούς-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας
Καταστράφηκαν 400 πάσσαλοι της ΑΗΚ από την πυρκαγιά-Εγκαταστάθηκαν γεννήτριες σε επτά κοινότητες
Παραμένει στα ύψη ο υδράργυρος, σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση-Κόκκινος συναγερμός για πυρκαγιές
Ζητούν εδώ και χρόνια Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και πυροσβεστικό σταθμό στον Δήμο Κουρίου