Ο Μακρόν προσκάλεσε τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι να συμμετάσχει στη Σύνοδο των G7

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμ. Μακρόν προσκάλεσε τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι να συμμετάσχει στη Σύνοδο των G7, τον Αύγουστο, στο Μπιαρίτζ
 
Τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι , κάλεσε ο Γάλλος ομόλογός του Εμμανουέλ Μακρόν, να συμμετάσχει στη Σύνοδο των G7, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Μπιαρίτζ.
 
Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα στα αιγυπτιακά ΜΜΕ, ο Γάλλος Πρόεδρος απηύθυνε την πρόσκληση στον Πρόεδρο Αλ Σίσι, όταν επικοινώνησε μαζί του για τον συγχαρεί στις 26 Φεβρουαρίου, για την επιτυχία με την οποία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ευρωαραβική Σύνοδος Κορυφής του Σαρμ Ελ Σέιχ.
 
Ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής προεδρίας, Μπασάμ Ράντι, δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, εστιάζοντας καταρχήν στους πολιτιστικούς τους δεσμούς, καθώς φέτος διεξάγεται η γαλλο-αιγυπτιακή πολιτιστική χρονιά.
 
Παράλληλα, ο Γάλλος Πρόεδρος υπογράμμισε την επιθυμία της χώρας του να ενισχύσει την ιστορική συνεργασία και τη φιλία με την Αίγυπτο, εμ το δεδομένο του ζωτικού ρόλου της Χώρας του Νείλου στη δημιουργία ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο.
 
Τέλος, μίλησαν για το ζήτημα της Λιβύης, αλλά και για τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των δύο χωρών με την Αφρική, λόγω της προεδρίας που ασκεί φέτος η Αίγυπτος στην Αφρικανική Ένωση.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αστακός η εβραϊκή συναγωγή στη Λάρνακα-Αυξημένα τα μέτρα σε όλη την πόλη
Το ξεκόβει για συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ ο Καρογιάν-«Δεν υπάρχουν αντικειμενικές συνθήκες που να το ευνοούν»
Πάνω από 70 οι νεκροί στο Ιράν, σκοτώθηκαν τρία άτομα στο Ισραήλ-Εκατοντάδες τραυματίες
Συνελήφθη ο 42χρονος που καταζητείτο για διάρρηξη και κλοπή καταστήματος στη Λευκωσία
Ψάχνουν για παγιδευμένους στα συντρίμμια στο Ισραήλ-Η συγκλονιστική φωτογραφία από τη διάσωση βρέφους
Αυξάνονται τα θύματα από το αεροπορικό στην Ινδία-Στα 279 τα θύματα
Κανένα αίτημα από πολίτες για το σχέδιο Εστία-Καλεί σε προσοχή για τα fake news του πολέμου η Κυβέρνηση
Ενώπιον Δικαστηρίου άλλοι τρεις συλληφθέντες για τη ληστεία σε αρτοποιείο-Ανάμεσά τους και 14χρονος
Πράξη άμυνας για τον Ισραηλινό Πρέσβη η επίθεση στο Ιράν-«Δεν στοχεύει τον ιρανικό λαό»
Ώρα μηδέν για Ισραήλ και Ιράν-Σε τροχιά ολοκληρωτικού πολέμου οι δύο χώρες