Ο Μακρόν προσκάλεσε τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι να συμμετάσχει στη Σύνοδο των G7

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμ. Μακρόν προσκάλεσε τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι να συμμετάσχει στη Σύνοδο των G7, τον Αύγουστο, στο Μπιαρίτζ
 
Τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι , κάλεσε ο Γάλλος ομόλογός του Εμμανουέλ Μακρόν, να συμμετάσχει στη Σύνοδο των G7, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Μπιαρίτζ.
 
Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα στα αιγυπτιακά ΜΜΕ, ο Γάλλος Πρόεδρος απηύθυνε την πρόσκληση στον Πρόεδρο Αλ Σίσι, όταν επικοινώνησε μαζί του για τον συγχαρεί στις 26 Φεβρουαρίου, για την επιτυχία με την οποία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ευρωαραβική Σύνοδος Κορυφής του Σαρμ Ελ Σέιχ.
 
Ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής προεδρίας, Μπασάμ Ράντι, δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, εστιάζοντας καταρχήν στους πολιτιστικούς τους δεσμούς, καθώς φέτος διεξάγεται η γαλλο-αιγυπτιακή πολιτιστική χρονιά.
 
Παράλληλα, ο Γάλλος Πρόεδρος υπογράμμισε την επιθυμία της χώρας του να ενισχύσει την ιστορική συνεργασία και τη φιλία με την Αίγυπτο, εμ το δεδομένο του ζωτικού ρόλου της Χώρας του Νείλου στη δημιουργία ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο.
 
Τέλος, μίλησαν για το ζήτημα της Λιβύης, αλλά και για τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των δύο χωρών με την Αφρική, λόγω της προεδρίας που ασκεί φέτος η Αίγυπτος στην Αφρικανική Ένωση.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αρχίζει το παζάρι για τον νέο συνασπισμό και την επανεκκίνηση στη Γερμανία-Ο νικητής Μερτς ψάχνει συμπαίκτες
Πυρπόλησε όχημα 42χρονης αλλά τον έκαψε μαρτυρία-Χειροπέδες σε 49χρονο στη Λεμεσό
Άρχισαν οι έρευνες για την τραγωδία στη Λεμεσό-Είχε σταθεί πρόσφατα στα πόδια του μετά από τροχαίο ο άτυχος 33χρονος
Αυξάνεται η πόλωση-Υπόσχεται σχέδιο για εξοπλισμό και στήριξη η Φον Ντερ Λάιεν στην Ουκρανία
Συνεχίζει να... τσακίζει κόκκαλα η Coral-Αγγίζει το μείον οκτώ η θερμοκρασία απόψε
Καλέστηκε στην αραβική σύνοδο ο νέος πρόεδρος της Συρίας
Έτοιμο να χτυπήσει ξανά στη Γάζα το Ισραήλ-Σε κίνδυνο η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός
Η USAID απολύει ή θέτει σε διοικητική αργία σχεδόν όλους τους εργαζομένους της
Η AfD πρώτο κόμμα στα ανατολικά κρατίδια της Γερμανίας-Οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων
Ξανά στο σκαμνί της Βουλής η Αστυνομία, κρίνεται για τους χειρισμούς της σε διαδηλώσεις