Εκτελέστηκε 70χρονος θανατοποινίτης στο Τέξας

Eνας θανατοποινίτης ηλικίας 70 ετών έγινε την Πέμπτη ο γηραιότερος κρατούμενος που έχει εκτελεστεί ποτέ στο Τέξας μετά την επαναφορά της δυνατότητας επιβολής της εσχάτης των ποινών στις ΗΠΑ, το 1976.

Ο Μπίλι Γουέιν Κομπλ, που καταδικάστηκε για τους φόνους με πυροβόλο όπλο των γονιών και του αστυνομικού αδελφού της εν διαστάσει συζύγου του, την απαγωγή και την απόπειρα φόνου της ίδιας το 1989, εκτελέστηκε με τη χορήγηση θανατηφόρων ουσιών με ένεση στο Χάντσβιλ, λίγες ώρες μετά την απόρριψη από το Ανώτατο Δικαστήριο της αίτησης του να αναβληθεί η εκτέλεση της ποινής με την επίκληση της ανεπαρκούς υπεράσπισής του στη δίκη του.

Ο θάνατος του Κομπλ, βετεράνου του πολέμου του Βιετνάμ, ηλεκτρολόγου στο επάγγελμα, διαπιστώθηκε στις 18:24 τοπική ώρα. Ηταν η τρίτη εκτέλεση θανατοποινίτη φέτος στις ΗΠΑ και η δεύτερη στο Τέξας, την Πολιτεία που έχει θανατώσει περισσότερους κρατούμενους από κάθε άλλη μετά το 1976.

Το 2018, 25 θανατοποινίτες εκτελέστηκαν στη χώρα, οι 13 στο Τέξας, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή (DPIC). Πάνω από 2.700 καταδικασθέντες στην εσχάτη των ποινών αναμένουν την εκτέλεσή τους στις ΗΠΑ, με την περίοδο αναμονής να φθάνει κατά μέσον όρο τα δεκαπέντε χρόνια. Στο Τέξας, περίπου τριάντα θανατοποινίτες έχουν περάσει πάνω από 25 χρόνια πίσω από τα σίδερα, σύμφωνα με την Texas Tribune.

Δειτε Επισης

Κρεμλίνο: Θα εξετάσουμε την πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών στην Ουκρανία, αλλά έχουμε τη δική μας θέση
Το Kονκλάβιο εκ των έσω-Καρδινάλιος αποκαλύπτει τι συνέβαινε στην ψηφοφορία για τον Πάπα
Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι παραβίασε την εκεχειρία–Εκρήξεις ακούγονται στη Σριναγκάρ
Έσωσαν φοιτητή από το Φούτζι δύο φορές σε τέσσερις μέρες-Τη δεύτερη επειδή επέστρεψε για το... κινητό του
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία Ινδίας και Πακιστάν-«Αποφάσισαν πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός»
Αντίποινα και 13 νεκροί από επιθέσεις ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν-Στα θύματα και ένα παιδί
Απόπειρα δολοφονίας του με αρσενικό αποκάλυψε ο Τούρκος ΥΠΕΞ
Μακρόν και Μερτς προειδοποιούν τη Ρωσία από το Κίεβο-«Θα υπάρξουν σκληρές κυρώσεις»
ΒΙΝΤΕΟ: Τοξικό νέφος χλωρίου στην Καταλονία–Έκκληση σε πάνω από 160.000 κατοίκους να μείνουν στο σπίτι
Ο Μακρόν ζήτησε τη διεξαγωγή άμεσων συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας