Ψήφισε προϋπολογισμούς και νόμο με διαδικασία κατεπείγοντος η Βουλή

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος νόμο, ο όποιος διαλαμβάνει ότι η κενωθείσα θέση δημοτικού συμβούλου πληρούται με το ίδιο νομικό πλαίσιο που πληρούται κενωθείσα έδρα Βουλευτή.

Ο νόμος ψηφίστηκε με 30 ψήφους υπέρ,  1 εναντίον και 17 αποχές, με κείμενο πρότασης νόμου που κατατέθηκε από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΔΗΚΟ Πανίκο Λεωνίδου και τον Βουλευτή της Αλληλεγγύης Μιχάλη Γιωργάλλα.

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίστηκε ομόφωνα  ο Προϋπολογισμός του Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΟΑΠ) που για το 2019 προβλέπει δαπάνες €11.777.620, έσοδα €11.401.200, τα οποία προέρχονται κυρίως από χορηγίες €10.900.000 και από τόκους €458.000.

Επίσης η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε τον Προϋπολογισμό του Ταμείου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας, επίσης με τη διαδικασία το κατεπείγοντος, ο οποίος προβλέπει δαπάνες που ανέρχονται σε €65.269.687 αντί €64.969.687 μετά από συμπερίληψη δαπάνης ύψους €300 χιλ. για χρηματοδότηση Σχεδίου Εγκατάστασης ή Αντικατάστασης Ηλιακών Συστημάτων Παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης στις Κατοικίες το οποίο θα προκηρυχθεί εντός του 2019.

Τα έσοδα του ταμείου προϋπολογίζονται στα €49,3 εκ. για το 2019. Ο Προϋπολογισμός κατέστη νόμος με 44 ψήφους υπέρ και 2 εναντίον.
Με 44 ψήφους υπέρ και 2 αποχές υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός της Επιτροπής Σιτηρών Κύπρου για το έτος 2019, ο οποίος προβλέπει έσοδα ύψους 11€21.812.800 και δαπάνες ύψους €29.186.423.

Ομόφωνα ψηφίστηκε σε νόμο και ο Προϋπολογισμός της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που προβλέπει έσοδα ύψους €10.517.042 και δαπάνες ύψους €10.755.148. Μετά από τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης δεσμεύτηκε κονδύλι 40.000 ευρώ, το οποίο προορίζεται για την αγορά υπηρεσιακού οχήματος για τις υπηρεσιακές ανάγκες της Προέδρου της Επιτροπής. Ο κ. Περδίκης είπε πως κατά την εκτίμηση του είναι υπερβολικά ψηλό το ποσό.

Ομόφωνα ψηφίστηκαν και οι Προϋπολογισμοί της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου που προβλέπει έσοδα €1.950.950 και δαπάνες ύψους €1.730.781 και του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου που προβλέπει έσοδα €7.781.000 και δαπάνες €7.404.00.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στήριξε Χαρτσιώτη για τους κυνηγούς ο Χριστοδουλίδης-Αποδίδει σε προεκλογική εκστρατεία την κριτική
Χειροπέδες σε 27χρονο για ληστείες περιπτέρων στη Λευκωσία
Μάγδα Φύσσα: «Ο φασισμός δηλητηριάζει τα παιδιά, να κερδίσουμε τις νέες γενιές»
Εντοπίστηκε το υποστατικό από το οποίο προμηθεύτηκαν το καγκουρό οι αλλοδαποί στη Δερύνεια
Το προφητικό τηλεφώνημα του νέου Πάπα στον αδελφό του και η συμβουλή του που αγνόησε
Παπάς στην Δράμα ήταν πληροφοριοδότης οργανωμένης συμμορίας κακοποιών
Μπήκε σε κτήριο για διάρρηξη αλλά τον πρόδωσε ο συναγερμός-Χειροπέδες σε 28χρονο
Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε στην κατοχή του κλοπιμαία περιουσία
Σημειώθηκε νέο τζακποτ στο Τζόκερ-Ένας τυχερός στη δεύτερη κατηγορία στην Κύπρο
Τρίτη σύλληψη για πετροβολισμό περιπολικού στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε 20χρονο