Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 42χρονος που με απειλές πουλούσε προστασία σε μαγαζιά στη Λάρνακα

Αρχίζει στις 7 Μαΐου 2019 ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας η εκδίκαση υπόθεσης που αφορά συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απαίτηση περιουσίας με απειλές, εκβίαση, απειλή βιαιοπραγίας, παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και άλλα αδικήματα, που διαπράχθηκαν στις 31 Ιανουαρίου στην Πύλα και για τα οποία θεωρείται ύποπτος 42χρονος από τη Λάρνακα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Οι απειλές για προστασία, η «έφοδος» σε μαγαζιά και οι τρεις καταζητούμενοι

Σήμερα έληγε το διάταγμα κράτησης του 42χρονου και οδηγήθηκε εκ νέου από την Αστυνομία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο όρισε την 7η Μαΐου 2019, ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.
 
Ο 42χρονος αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, δηλαδή κατέβαλε χρηματική εγγύηση ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, το όνομά του τέθηκε στον κατάλογο των ατόμων των οποίων απαγορεύεται η έξοδος από την Κυπριακή Δημοκρατία, παρέδωσε όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, ενώ τρεις φορές την εβδομάδα θα εμφανίζεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.
 
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, την 1η Φεβρουαρίου καταγγέλθηκε από 55χρονο, ιδιοκτήτη internet café και από 53χρονο διαχειριστή καφενείου στην Πύλα, ότι στις 31 Ιανουαρίου μετέβησαν στα υποστατικά τους 10-12 άτομα και τους ζήτησαν όπως δίνουν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ τη νύχτα για προστασία.

Όταν οι δύο παραπονούμενοι αρνήθηκαν να πράξουν κάτι τέτοιο, τα άτομα τους απείλησαν ότι θα προκαλέσουν ζημιά στην περιουσία τους και στους ίδιους.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον τεσσάρων προσώπων ηλικίας 32, 41 και 42 χρόνων.

Η Αστυνομία εξασφάλισε δικαστικό ένταλμα έρευνας της οικίας και των υποστατικών του 42χρονου στην επαρχία Λάρνακας κατά τη διάρκεια της οποίας παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία αξιολογούνται από τις ανακριτικές αρχές.  

Η Αστυνομία εξακολουθεί να καταζητεί τα άλλα τρία άτομα τα οποία φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Επίδειξη πλουτισμού με Porsche, βίντεο από γυμναστήρια και γνωστές τραγουδίστριες έκανε ο συλληφθείς TikToker
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά μεταξύ Λιμνάτη και Λάνειας-Κατέκαψε επτά εκτάρια γης
Ξεσπάθωσε για Μουρτζούκου η μητέρα του Παναγιωτάκη-«Θέλει δεν θέλει, θα ομολογήσει και για το γιο μου»
Διαμαρτυρήθηκαν εις μνήμη του Θανάση έξω από τη Νομική Υπηρεσία-«Τιμωρία στους ενόχους»
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του θανατηφόρου με θύμα 15χρονο-Έλειπε από χθες, τον εντόπισαν νεκρό οι οικείοι του
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μεταξύ Λάνειας και Λιμνάτη-Στη μάχη εναέρια μέσα, ενήμεροι Χαρτσιώτης και Γ.Δ. του Υπ. Γεωργίας
Συνελήφθη γνωστός Έλληνας Τik Toker-Ποινικό παρελθόν με απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπές και εκβιασμούς
Ασύλληπτη τραγωδία... Τροχαίο πίσω από το νεκρό που εντοπίστηκε σε δρόμο της Πάφου-Έχασε τη ζωή του 15χρονος
ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκρός νεαρός σε δρόμο της επαρχίας Πάφου-Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
Aνακοίνωσε δασμούς 30% σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Μεξικό από την 1η Αυγούστου ο Τραμπ