Εθνικό Συμβούλιο για τη Λουτ συγκάλεσε ο Πρόεδρος την Παρασκευή

Τον λόφο του Προεδρικού θα βαδίσουν οι πολιτικοί την Παρασκευή, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, βασικό αντικείμενο της συνάντησης είναι η αποτίμηση των επαφών της Ειδικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία ολοκλήρωσε χθες την τέταρτη επίσκεψή της στην Κύπρο.
 
Δεν αποκλείεται, στο πλαίσιο της συζήτησης, να τεθούν επί τάπητος και άλλα ζητήματα, που αφορούν στις διεθνείς επαφές των τελευταίων εβδομάδων.
 
Υπενθυμίζεται ότι επόμενος σταθμός της κ. Λουτ θα είναι οι εγγυήτριες δυνάμεις, κάτι στο οποίο η δική μας πλευρά αποδίδει ιδιαίτερη σημασία.
 
Χθες ανακοινώθηκε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη διευθέτηση συνάντησης με τον Μουσταφά Ακιντζί .
 
Πρόθυμη να βοηθήσει η Σπέχαρ
Στο μεταξύ, ετοιμότητα να διευκολύνει την επαφή μεταξύ των δυο ηγετών στην Κύπρο, εξέφρασε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στο νησί, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. «Η κ. Σπέχαρ είναι έτοιμη να διευκολύνει την επαφή μεταξύ του Ελληνοκύπριου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη», αναφέρεται στην απάντηση του Γραφείου του Εκπροσώπου Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο σε σχετική ερώτηση του ΚΥΠΕ.

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας των Ηνωμένων Εθνών για προώθηση της συμφιλίωσης και του διαλόγου προς επίλυση του μακροχρόνιου κυπριακού προβλήματος, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ και Αναπληρώτρια Ειδική του Σύμβουλος κ. Σπέχαρ είναι έτοιμη να διευκολύνει την επαφή μεταξύ του Ελληνοκύπριου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη», σημειώνεται.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γυρόν-γυρόν του μπάκαρη για τους όρους αναφοράς η Τζέιν Χολ Λουτ

Δειτε Επισης

Βούληση για ενίσχυση διμερούς συνεργασίας εξέφρασε ο Πρόεδρος στον Αούν-Τον προσκάλεσε στη Διάσκεψη Ηγετών
Διοργάνωσε ανοιχτή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τα ναρκωτικά ο ΔΗΣΥ-Κάλεσμα για εθνικό διάλογο
Αφίχθηκε στο Προεδρικό ο Τζοζέφ Αούν-Σε εξέλιξη κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Χριστοδουλίδη
Τον Πρόεδρο του Λιβάνου υποδέχεται στο Προεδρικό ο Χριστοδουλίδης
Μίλησε σαν πολιτικός, έριξε νερό στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης ο Αγγελίδης
Επισήμανε την αρτιότητα του ΚΣΕΔ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης-«Αποτελεί κέντρο αριστείας στην περιοχή»
Ανησυχία Ερτουγρούλογλου για ένταξη ΚΔ στη ζώνη Σένγκεν
Κατηγόρησε τον Σάββα Αγγελίδη ότι έριξε λάδι στη φωτιά η ΕΔΕΚ-«Οι θεσμοί επιβάλλεται να εγκαταλείψουν την έπαρση»
Τη διάνοιξη διόδου Πυροΐου συζήτησε με Ολγκίν ο Δήμαρχος Αθηένου-Της παρέδωσε επιστολή για την κατάσταση στη περιοχή
Αισιόδοξο το μήνυμα της ExxonMobil για το Πήγασος 1-«Άρχισε να μαζεύεται ποσότητα εμπορεύσιμη»