ΒΙΝΤΕΟ: Αστραπιαία επεκτάθηκε η φωτιά στα σκάφη στο Λατσί

Ένα ιδιωτικό κότερο καταστράφηκε ολοσχερώς και δεύτερο υπέστη εκτεταμένες ζημιές από πυρκαγιά που εξερράγη στο σκάφος που καταστράφηκε.

Και τα δυο σκάφη ήταν ελλιμενισμένα στο λιμανάκι του Λατσιού, το ένα δίπλα στο άλλο. Στο σκάφος στο οποίο εξερράγη η πυρκαγιά, κάτω από συνθήκες που θα διερευνηθούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και την Αρχή Λιμένων, βρισκόταν τόσο ο Ελληνοκύπριος ιδιοκτήτης όσον και τεχνικοί, που ασχολούνταν με εργασίες συντήρησης του σκάφους.
 
Σύμφωνα με τους εργαζομένους, πρόσεξαν σε κάποια στιγμή καπνούς κοντά στο σημείο της προπέλας και αποσύνδεσαν τις μπαταρίες, αλλά η φωτιά επεκτάθηκε αστραπιαία.

Οι εργαζόμενοι και ο ιδιοκτήτης του σκάφους προσπάθησαν να κατασβήσουν την φωτιά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Λόγω και των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στο σκάφος αλλά και του υλικού από το οποίο ήταν κατασκευασμένο, τυλίχθηκε αστραπιαία στις φλόγες, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε και σε διπλανό κότερο που ανήκει επίσης σε Ελληνοκύπριο.
 
Ο διευθυντής Πυροσβεστικής Πάφου Σπύρος Παπαμιχαήλ ανέφερε ότι η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα.
 
Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων λήφθηκαν μέτρα προστασίας για τη θαλάσσια ρύπανση, τόσο για τα μηχανέλαια που χύθηκαν όσο και για τα καύσιμα που βρίσκονταν στο ντεπόζιτο του σκάφους. Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση κινητοποίηση, σημειώνοντας ότι έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για την ασφάλεια του λιμανιού, τα οποία λειτουργούν. Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων αν οι ειδικοί κρίνουν ότι χρειάζονται.
 
Το σκάφος ήταν ασφαλισμένο έναντι φωτιάς για το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απέρριψε την αίτηση των κοινοτήτων Μιτσερού για ασφαλτικότο Ανώτατο-Πίσω στο Πρωτοδικείο η υπόθεση
Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου-Ο ένας ανήλικος
Δέσμευσε περιουσία δύο καταδικασθέντων για ναρκωτικά το Κακουργιοδικείο
Καταχωρείται η υπόθεση για την θανάτωση του καγκουρό-Στο κατηγορητήριο κι άλλα πρόσωπα εκτός από τον 36χρονο
Η «χαλαρότητα» στο ΚΕΠ και η κατάθεση Πετρίδη στο επίκεντρο της δίκης για Al Jazeera
Τέλος στις καταχρηστικές ρήτρες στις συμβάσεις δανείων-Όσα αλλάζουν
Κάθειρξη 16 ετών σε νεαρή που μετέφερε 40 κιλά ναρκωτικά στην Κύπρο (pics)
«Η αγάπη δεν φοβάται»-Καταδικάζει την ομοφοβική επίθεση σε βάρος 17χρονου η ACCEPT
Ένταση και διακοπή της συνεδρίας για Αμπράμοβιτς-Βολές κατά Σαββίδη, «δεν μυρίζεται τα νύχια της» είπε εκπρόσωπος του
Καταδικάστηκε με πρόστιμο εταιρεία για σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου που καταπλακώθηκε από τρακτέρ