Προτεραιότητα μια καλή συμφωνία, διαμηνύουν Κιμ-Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε προ ολίγου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στο πλευρό του, καθώς άρχιζαν τις συνομιλίες τους για το βορειοκορεατικό πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων, ότι «δεν πιέζεται» από τον χρόνο και δίνει την προτεραιότητα στην επίτευξη μιας «καλής συμφωνίας».
 
«Δεν πιέζομαι (...). Η ταχύτητα δεν είναι τόσο σημαντική όσο αυτό για μένα», διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης Τύπου.
 
Ο Κιμ από την πλευρά του υποσχέθηκε ότι θα κάνει «ό,τι καλύτερο μπορεί» ώστε η συνάντηση κορυφής να φέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
 
«Βαδίσαμε πλάι-πλάι στο Ανόι» και «συνεχίσαμε τον καλό διάλογο που έχουμε», ανέφερε. «Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ σήμερα για να καταλήξουμε σε σπουδαία αποτελέσματα», σε «θετικά αποτελέσματα», πρόσθεσε.
 
Νωρίτερα, το βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι οι δύο ηγέτες είχαν «ειλικρινείς» και «σε βάθος» συνομιλίες ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για να υπάρξουν συνολικά και ιστορικά αποτελέσματα στη δεύτερη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ- B. Κορέας.
 
Οι Τραμπ και Κιμ συνεχίζουν σήμερα τη δεύτερη σύνοδο κορυφής των δύο κρατών που διεξάγεται μέσα σε οκτώ μήνες. Αντάλλαξαν κομπλιμέντα στο επίσημο δείπνο τους, ωστόσο δεν υπήρξε κάποια σαφής ένδειξη προόδου στη διαπραγμάτευση για το ζήτημα-κλειδί της αποπυρηνικοποίησης.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Non habemus Papam-Μαύρος ο πρώτος καπνός από την Καπέλα Σιστίνα
Εκνευρίστηκε με το Ευρωκοινοβούλιο το τουρκικό ΥΠΕΞ και το κατηγόρησε ότι παρέχει προπαγανδιστική βάση σε τρομοκράτες
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Δρομολογεί πρωτοβουλίες για αναγνώριση της αποστολής της ΕΛΔΥΚ η Κυβέρνηση
Στους 31 οι νεκροί από την πακιστανική πλευρά-Ο στρατός λέει ότι σε αντίποινα θα πλήξει μόνο στρατιωτικούς στόχους
Κοινή γραμμή Αθήνας και Λευκωσίας-Ο ΟΗΕ καθορίζει πλαίσιο επανέναρξης συνομιλιών, όχι ο Ερντογάν
Τα αλλάζει τώρα ο Βανς-«Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ ανήκουν στην ίδια ομάδα»
Γνώριζαν οι Αρχές ότι ο γιος είχε κακοποιήσει τον ηλικιωμένο αλλά η γραφειοκρατία τον άφησε να τον σκοτώσει
Σε τουλάχιστον 33 νεκρούς και 80 τραυματίες ανήλθε ο απολογισμός από το ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα
Τραγικό θάνατο σε φρεάτιο ανελκυστήρα βρήκε 43χρονος υδραυλικός στη Λεμεσό