Προκαλούν και πάλι οι Τούρκοι στη Δένεια-Εμποδίζουν τη διέλευση γεωργών

Εμπόδια στη διέλευση γεωργών θέτουν οι Τούρκοι στη Δένεια, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την ένταση, μετά τις κινήσεις στα Στροβίλια.
 
Όπως ανέφερε ο κοινοτάρχης Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου, το Σάββατο γεωργοί προσπάθησαν να μεταβούν στα χωράφια τους, αλλά βρήκαν απέναντί τους τον κατοχικό στρατό.
 
Πέραν της παρεμπόδισης, υπήρξε και προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων, με την παρουσία Τουρκοκύπριων γεωργών.
 
Όπως είπε ο κ. Παναγιώτου, αυτού του είδους οι προκλήσεις παρουσιάζονται εδώ και έναν χρόνο.
 
Υπενθυμίζεται ότι, πριν από μερικούς μήνες, υπήρξαν και πάλι παρεμπόδιση από τον κατοχικό στρατό, αναγκάζοντας τους γεωργούς να εγκαταλείψουν την περιοχή και να επιστρέψουν πίσω στην κοινότητά τους.
 
Προς το παρόν οι επηρεαζόμενοι γεωργοί βρίσκονται στο «περίμενε», καθώς δεν γνωρίζουν πότε θα μπορέσουν να μεταβούν στα χωράφια τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Ν .Χριστοδουλίδης: Θα μπούμε στη Ζώνη Σένγκεν το 2026, γίνεται τεράστια προσπάθεια
Κ. Ιωάννου: Αποφασιστικότητα να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για επανέναρξη διαλόγου στο Κυπριακό
Πρόεδρος Βουλής: Σταθερός σύμμαχος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ρομπέρτα Μέτσολα
ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου
Μέτσολα: Στο επίκεντρο της Ευρώπης η Κύπρος
Νέες βολές ΑΚΕΛ κατά Προέδρου-«Οι πολίτες διερωτώνται πότε η κυβέρνηση θα αναλάβει έστω και μια φορά τις ευθύνες της;»
Ψάχνουν τους δράστες για τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΔΗΣΥ-«Τέτοιες ενέργειες στρέφονται κατά της Δημοκρατίας»
Καταδικάζει ο ΔΗΣΥ του βανδαλισμούς στα γραφεία του-«Η Δημοκρατία ούτε φοβάται, ούτε εκβιάζεται»
Υποδέχθηκε τη Μέτσολα ο Προεδρος-«Στοχος η ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν το 2026»
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα-Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας