Κυριακάτικες βροχές και καταιγίδες-Πιθανόν να πέσει χιόνι στα ορεινά

Χαλαρή βαροβαθµίδα επηρεάζει την περιοχή, ενώ χαµηλή πίεση αναµένεται από το βράδυ της ∆ευτέρας.

Σήµερα θα υπάρχουν περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και διαστήµατα µε συννεφιά, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να σηµειωθεί παροδική χιονόπτωση.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα εµφανίζονται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ αλλά αργότερα, στα προσήνεµα παράλια, µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηµατιστεί παγετός.

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, κυρίως από µέσες και ψηλές νεφώσεις. Στην ατµόσφαιρα θα εµφανιστεί σκόνη, ενώ αναµένονται τοπικές ελαφρές βροχές. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, παραµένοντας πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, αλλά στα δυτικά παράλια και τα ορεινά θα σηµειώσει άνοδο.

Την Τρίτη, περίοδοι µε συννεφιά θα εναλλάσσονται µε κυρίως αίθριο καιρό, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσουν χιόνια, ενώ η σκόνη σταδιακά θα υποχωρήσει. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, αλλά στα ορεινά και τα δυτικά παράλια πτώση, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσουν χιόνια, ενώ τη νύκτα χιόνια δυνατό να πέσουν και σε άλλες ορεινές περιοχές. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, παραµένοντας κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
 
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 56
εκατοστά.

Δειτε Επισης

Έκκληση κοινοτάρχη Αρμίνου προς την Κυβέρνηση για παροχή πυροσβεστικού οχήματος
Έφταναν τα 20-30 μέτρα ύψος οι φλόγες της φονικής πυρκαγιάς-«Μιλάμε για μέχρι 1,200 βαθμούς Κελσίου»
Επιστρέφει στην κανονικότητα η ύδρευση στις πυρόπληκτες περιοχές-Επί ποδός ΕΟΑ και ΤΑΥ
Διάφοροι φορείς με το δικό τους τρόπο συνεισφέρουν στο δράμα των πληγέντων από την φονική πυρκαγιά
Εξέδιδαν γυναίκα τρία πρόσωπα σε Κύπρο, Βουλγαρία και Γερμανία-Απορρίφθηκε αίτημα αποφυλάκισης
Απαντά στις καταγγελίες Πρωτοπαπά ο Λογγίνος-«Υπήρχαν υδροφόρες και υδροστόμια με νερό»
Έσβησε η φωτιά στη Λόφου και άναψε η φλόγα της αλληλεγγύης-«Ζήσαμε κάτι πραγματικά συγκινητικό»
Παροχή στοχευμένης στήριξης σε πληγέντες από πυρκαγιές από το Υφ. Πρόνοιας
Με δύο προτάσεις για στήριξη των γεωργών και παραγωγών στο Υπουργικό η Παναγιώτου-Τι προνοούν
Δεν κατάφερε να αποδείξει ότι οι μέθοδοι διάγνωσης στην Κύπρο υστερούν η πλευράς Αϊκούτ-Το σκεπτικό του Δικαστηρίου