Κ. Πετρίδης: Ριζοσπαστική και προς όφελος της κοινωνίας η μεταρρύθμιση που επιχειρείται

Ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης που ήταν ομιλητής σε περιφερειακή συγκέντρωση με κοινοτάρχες και μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων Επαρχίας Πάφου με θέμα "Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης" στην Παλιά Ηλεκτρική Πάφου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως γίνεται  μια πολύ σημαντική και ριζοσπαστική προσπάθεια προς όφελος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  
 
Ο κ. Πετρίδης που ενημέρωσε τους κοινοτάρχες της Επαρχίας Πάφου για τις προτεινόμενες αλλαγές, ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά μετά την ανεξαρτησία,  που επιχειρείται να δοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση περισσότερες αρμοδιότητες και πόροι. 

Επεσήμανε επίσης πως η μεταρρύθμιση, αποτελείται από τρεις πυλώνες, ο  πρώτος είναι η συμπλεγματοποίηση των υπηρεσιών των κοινοτήτων όπου δημιουργούνται 36 συμπλέγματα υπηρεσιών κοινοτήτων με το δικό τους διοικητικό συμβούλιο, την δική τους νομική οντότητα,  τα οποία θα παρέχουν ενιαίες υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος και καλύτερη ποιότητα. 

Είπε ακόμη πως “είναι η πρώτη φορά που θεσμοθετείται και με νομικό τρόπο αυτή η νομική οντότητα και συνεργασία μεταξύ των κοινοτήτων, προσθέτοντας πως παύει πλέον απλώς μια κοινότητα να είναι διακομιστής αιτημάτων στο κεντρικό Κράτος ή στον Υπουργό .

Τα συμπλέγματα αυτά συνέχισε, θα ωριμάζουν τα έργα τους και τεκμηριωμένα όπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών θα απαιτούν την χρηματοδότηση τους από το κεντρικό κράτος.
 
Ο δεύτερος πυλώνας, συνέχισε, αφορά τους Δήμους και το ενδεχόμενο ένταξης ορισμένων κοινοτήτων στα όρια υφιστάμενων Δήμων χωρίς να καταργείται η κοινότητα. 

Σε σχέση με τον τρίτο πυλώνας,  ο κ.Πετρίδης  είπε πως αυτός αφορά τα επαρχιακά συμβούλια που θα διαχειρίζονται την υδατοπρομήθεια, τα στερεά απόβλητα και τα αποχετευτικά δίκτυα.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της διαχείρισης των Τ/Κ περιουσιών επανέλαβε ότι έχουν δημιουργηθεί στρεβλώσεις τα προηγούμενα χρόνια. Όταν  είπε “ επιχειρείς να βάλεις μια τάξη, είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν και αντιδράσεις”. 

Εξέφρασε  επίσης την βεβαιότητα ότι με τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας τα λάθη  θα διορθωθούν.

Ο κ. Πετρίδης που  κλήθηκε τέλος  να σχολιάσει και τις αναφορές του Γενικού Ελεγκτή στην Βουλή για το κτηματολόγιο παραδέχθηκε ότι στο Κράτος υπάρχουν στρεβλώσεις όπως τις χαρακτήρισε. Εξέφρασε επίσης τη λύπη του που δεν υλοποιήθηκε η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας και κάλεσε τους Διευθυντές των διαφόρων κυβερνητικών τμημάτων και υπηρεσιών να ενισχύσουν τους ελέγχους τους μέχρι να επανέλθει το ζήτημα της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Επιστρέφει στην κανονικότητα η ύδρευση στις πυρόπληκτες περιοχές-Επί ποδός ΕΟΑ και ΤΑΥ
Διάφοροι φορείς με το δικό τους τρόπο συνεισφέρουν στο δράμα των πληγέντων από την φονική πυρκαγιά
Παροχή στοχευμένης στήριξης σε πληγέντες από πυρκαγιές από το Υφ. Πρόνοιας
Καθαίρεσε άλλους δύο κληρικούς της Μητρόπολης Ταμασού το Συνοδικό Δικαστήριο-Υπέπεσαν σε παραπτώματα
Κατοχύρωση επαγγέλματος ζητούν οι μεταφορείς Skip-Καταγγέλλουν κλείσιμο μονάδας ανακύκλωσης για απόβλητα (pics)
Συγκινητική εικόνα με τη διάσωση ηλικιωμένου που περικυκλώθηκε από τις φλόγες-«Ο παππούς που έγινε παππούς μας…»
Παράνομο σκουπιδότοπο ανάμεσα σε τρεις κοινότητες καταγγέλλουν οι Οικολόγοι-«Εστία ανάφλεξης πυρκαγιάς»
Βασικά προληπτικά μέτρα μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές συστήνει ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών
Καταγράφηκαν ζημιές σε 15 κοινότητες-Ξεπέρασαν τις 200 οι κατοικίες, πάνω από 100 οχήματα
Αποκαρδιωτική η κατάσταση στα φράγματα, μειώθηκαν τα αποθέματα νερού-Μόλις στο 17,4% η πληρότητα