Περιμένουν συγκεκριμένες ιδέες από τον Πρόεδρο οι Τουρκοκύπριοι

Αναμένουμε ότι στις 26 Φεβρουαρίου ο Ε/κ ηγέτης θα συγκεκριμενοποιήσει τα όσα έχει αναφέρει μέχρι σήμερα, δήλωσε ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν προσθέτοντας ότι εδώ και πολύ καιρό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει αναφερθεί σε πολύ διαφορετικά πράγματα και αποφεύγει επίμονα να τα ξεκαθαρίσει.
 
«Γι’ αυτό πρέπει να αποσαφηνίσει εντελώς τί θέλει σε αυτή την ανεπίσημη συνάντηση, ώστε να μπορούν να συζητηθούν κατά τρόπο που θα έχει νόημα άλλα πράγματα. Αυτό είναι που λέμε συνεχώς, πρέπει για μια φορά να πει τί θέλει και αυτό πρέπει να είναι συγκεκριμένο». Μιλώντας μετά από την προγραμματισμένη εβδομαδιαία συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο κ. Ερχιουρμάν πρόσθεσε ότι εάν αυτό που θέλει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό από την τ/κ πλευρά, θα πρέπει (ο Πρόεδρος Αναστασιάδης) να είναι έτοιμος και για το εξής: ότι θα χρειαστεί ετοιμότητα για διαπραγματεύσεις που θα είναι επικεντρωμένες στο αποτέλεσμα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
 
Εξέφρασε την άποψη ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παίζει με τον χρόνο και για να αντικρούσει αυτόν τον ισχυρισμό ο Ε/κ ηγέτης θα πρέπει το λιγότερο να προσέλθει στην άτυπη – όπως σημείωσε - συνάντηση της 26ης Φεβρουαρίου με συγκεκριμένες απόψεις.
 
Ο Τουφάν Ερχιουρμάν αναφέρθηκε και στα ΜΟΕ που αφορούν την κινητή τηλεφωνία και το ηλεκτρικό ρεύμα , τα οποία – είπε – έγιναν επειδή η ε/κ πλευρά κωλυσιεργούσε και δεν προχωρούν επειδή οι Ε/κ – όπως υποστήριξε – αποφεύγουν να κάνουν βήματα.  Αν υπάρχει κάτι σε αυτά τα θέματα αναμένεται να μεταφερθεί στην συνάντηση στον Μουσταφά Ακιντζί  (από την ε/κ πλευρά), πρόσθεσε ο κ. Ερχιουρμάν.
 
Συνέχισε λέγοντας ότι στην τ/κ πλευρά όλοι λένε πως διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν απλά για να γίνουν, και δεν μπορούν να γίνουν εάν από την αρχή δεν γίνει αποδεκτή η πολιτική ισότητα. «Γιατί εμείς ως τ/κ πλευρά έχουν πλέον βαρεθεί και κουραστεί από την προσέγγιση του να παίξω με το χρόνο και αντί να φτάνω στη λύση να παίζουμε για να προφυλάξουμε το στάτους κβο που είναι προς όφελός μας». Εύχομαι ο κ. Αναστασιάδης να μας διαψεύσει, πρόσθεσε.
 
Ο Τουφάν Ερχιουρμάν είπε ότι με τον κ. Ακιντζί συζήτησαν επίσης το θέμα της «τοπικής μεταρρύθμισης», σημειώνοντας ότι το σχετικό «νομοσχέδιο» εδώ και πολύ καιρό έχει συζητηθεί στη «βουλή», στις αρμόδιες «επιτροπές», έχουν ληφθεί γραπτώς οι απόψεις όλων των ενδιαφερομένων, υπάρχουν οι αρχές πάνω στις οποίες βασίστηκε και αυτές θα πρέπει να διατηρηθούν.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 
 
 

Δειτε Επισης

Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στην Κύπρο ορίστηκε επιτετραμμένη των ΗΠΑ στην Ουκρανία
Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ διεκδικεί επέκταση συλλογικών συμβάσεων και ΑΤΑ για όλους
Επιμένει με την αναγνώριση του ψευδοκράτους ο Ερντογάν-«Θα εντείνουμε τις προσπάθειες»
Επανεκκίνηση για το καλώδιο χωρίς τουρκικά εμπόδια βλέπει η Αθήνα-Απαισιόδοξος για το Κυπριακό ο Γεραπετρίτης
Έπεσαν οι υπογραφές για τη μεταφορά των κινητών μονάδων αφαλάτωσης στην Κύπρο από τα ΗΑΕ
Με τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης για τους εργαζόμενους το μήνυμα του ΠτΔ για την Εργατική Πρωτομαγιά
Εικοσιένα χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ-«Το ισχυρότερο εφόδιο στον αγώνα για επίλυση του Κυπριακού»
Λετυμπιώτης: Εργαζόμαστε αδιάκοπα για βιώσιμη λύση του Κυπριακού
Για απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων με ψευδείς ειδήσεις κατηγόρησε τον Ερχιουμάν ο Τατάρ
ΑΚΕΛ: Διεκδικούμε πραγματική βελτίωση στα εισοδήματα των εργαζομένων