Αναβλήθηκε η συνέχιση εκδίκασης της υπόθεσης πινακίδων στον Δήμο Πάφου

Αναβλήθηκε σήμερα η συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσης των πινακίδων του Δ. Πάφου ενώπιον του μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο λόγω μη εμφάνισης του εκπροσώπου της κατηγορούσας αρχής Δικηγόρου της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου εξαιτίας της επιβαλλόμενης παρουσίας του σε άλλη υπόθεση στο Εφετείο.

Το Δικαστήριο μετά από ολιγόλεπτη αναβολή ανέφερε πως είναι ορθότερο να αναφέρεται ότι υπάρχει κάποιο κώλυμα στις παρουσίες και όχι να βρίσκεται το Δικαστήριο ενώπιον τετελεσμένων γεγονότων. Παρά ταύτα έδωσε αναβολή και όρισε την υπόθεση για συνέχιση της διαδικασίας αύριο στις 09:00 το πρωί.

Η υπόθεση αναμένεται να συνεχιστεί αύριο με την αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας Χριστάκη Κυπριανού από τον συνήγορο υπεράσπισης του Διευθυντή της εταιρείας πινακίδων ΕΤΝΑ και της εταιρείας, δικηγόρο Σάββα Μάτσα.

Ο κ. Κυπριανού κατά την επίδικη περίοδο ήταν Επιστάτης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ. Πάφου και τα τρία τελευταία χρόνια μετακινήθηκε στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι διευθυντές  των εταιρειών πινακίδων ΕΤΝΑ και ΑΛΜΑ, Χρίστος Ιωάννου και Σωτήρης Αντωνιάδης και ο δημοτικός υπάλληλος Ανδρέας Νικολάου.

Όλοι οι κατηγορούμενοι απήντησαν μη παραδοχή στα αδικήματα που αντιμετωπίζουν, της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, πλαστογραφία, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αντιγόνη Παπαδοπούλου: Θα αποποιηθώ τη σύνταξη δημάρχου αν εκλεγώ
Συνεχίζεται η ανέγερση «προεδρικού συγκροτήματος» στα κατεχόμενα
Ανακοίνωσε 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες για το 2024 ο Υφ. Έρευνας-Εφαρμόζεται η ηλεκτρονική υπογραφή
Η AstraZeneca παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο κατά της Covid θα μπορούσε να προκαλέσει σπάνιες θρομβώσεις
Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος υπέρ της δημιουργίας θέσης Επιτρόπου Άμυνας της ΕΕ
Η έκκληση του Δήμου Στροβόλου στο κοινό να μην συμμετέχει στις λαμπρατζιές
Έρχιουρμαν: Η ομοσπονδία και όχι η «επιτροπή» θα λύσει το περιουσιακό πρόβλημα
Νεκρό ένα 13χρονο αγόρι, σοβαρά τραυματίες δύο αστυνομικοί από την επίθεση με σπαθί κατάνα στο Λονδίνο
Τρίχρονο κοριτσάκι στις ΗΠΑ πίστευε ότι υπήρχαν τέρατα στο δωμάτιό της-Τελικά ήταν... 60.000 μέλισσες
Σε εφαρμογή από 1η Μαρτίου το Lobbying υπενθυμίζει η Αρχή κατά της Διαφθοράς