Πανέτοιμες οι υπηρεσίες του κράτους για την έναρξη καταβολής συνεισφορών στο ΓεΣΥ

Χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα θα γίνεται η καταβολή εισφορών για το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) από την 1η Μαρτίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) Θωμάς Αντωνίου, εξηγώντας ότι τις εισφορές θα συλλέγουν το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Τμήμα Φορολογίας.

Ενόψει της εφαρμογής του ΓεΣΥ την 1η Ιουνίου 2019, σημείωσε, προκύπτει υποχρέωση για καταβολή εισφορών από την 1η Μαρτίου 2019 σύμφωνα με τον περί Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμο.

«Η συλλογή των εισφορών θα γίνεται από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και από το Τμήμα Φορολογίας. Δεν μας υποδείχθηκε από το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και από το Τμήμα Φορολογίας ότι υπάρχει οποιονδήποτε πρόβλημα», διευκρίνισε ο κ. Αντωνίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο τρόπος πρόσβασης στις υπηρεσίες φροντίδας υγείας στο ΓΕΣΥ
 
Σε σχέση με τη συνάντηση του ΟΑΥ που αναβλήθηκε, αλλά αναμένεται ότι θα γίνει σύντομα εντός των ημερών, ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι «οι πόρτες μας είναι πάντα ανοικτές για οποιονδήποτε επιθυμεί να συζητήσουμε, πόσο μάλλον για τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, με τον οποίον κάναμε τις διαβουλεύσεις τους δώσαμε τις θέσεις μας και λάβαμε τις δικές τους.

Κληθείς να σχολιάσει ότι ο ΠΙΣ διατηρεί τις θέσεις του ως είχε, είπε πως «το είχαμε κάνει ξεκάθαρο στον ΠΙΣ από την αρχή ότι εμείς διαβουλευόμαστε στα πλαίσια του νόμου και της αρχιτεκτονικής φιλοσοφίας του ΓεΣΥ και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό το πλαίσιο. Στον βαθμό που οι θέσεις τους είναι σε αυτό το πλαίσιο εμείς τις συζητούμε», πρόσθεσε.
 
 

Δειτε Επισης

Στήριξη στην Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού από Σύνδεσμο ΔΕΠΥ
Υπ. Γεωργίας: Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ €450 εκατ. στο επίκεντρο των πολιτικών μας για βιώσιμο πρωτογενή τομέα
Μέχρι και 44 βαθμούς ο υδράργυρος-«Υποχρέωση εργοδοτών για προστασία εργαζομένων από τον καύσωνα»
Σε εικοσιτετράωρη απεργία οι Μεταφορείς Α’-Στόχος να ασκήσουν πίεση για τα προβλήματα από χρήση ταχογράφων
Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος-Τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Νέα ανοχή από τον ΟΑΥ στην ανάδοχο για τα προβλήματα του ΓεΣΥ-Δίνεται επιπλέον χρόνος
Ο κίνδυνος για αθέτηση μίας προεδρικής δέσμευσης και το καυτό καλοκαίρι για τη Μαριλένα Ευαγγέλου
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ για τα 9,6 εκατ. ευρώ
Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών