Συστήνεται επιτροπή για αναβάθμιση ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης παιδιών με ειδικές ανάγκες

Ευχαριστίες στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, για τη συζήτηση των διαχρονικών προβλημάτων που απασχολούν τους γονείς, σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών τους, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α.) και η Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες.
 
Στην ανακοίνωση η ομοσπονδία εκφράζει παράλληλα την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για την εποικοδομητική συζήτηση που διεξήχθη με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύσταση Επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α.) και η Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες επιθυμούν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, δρα Κώστα Χαμπιαούρη, για την πρωτοβουλία του για σύγκληση διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, υπό την προεδρία του, για συζήτηση των διαχρονικών προβλημάτων που απασχολούν τους γονείς, σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών τους.
 
Εκφράζουμε, επίσης, την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για την εποικοδομητική συζήτηση που διεξήχθη με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύσταση Επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, απ’ όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, καθώς και εκπροσώπους των γονέων.
 
Αναμένουμε την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής και ευελπιστούμε ότι με τη στενή και παραγωγική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων θα επιτύχουμε την περαιτέρω αναβάθμιση της παρεχόμενης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στη βάση των πραγματικών αναγκών των παιδιών μας, ακολουθώντας ταυτόχρονα τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού (2011) και τις εισηγήσεις των Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κληθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για την εξέταση του θέματος.
 

Δειτε Επισης

Έκκληση κοινοτάρχη Αρμίνου προς την Κυβέρνηση για παροχή πυροσβεστικού οχήματος
Έφταναν τα 20-30 μέτρα ύψος οι φλόγες της φονικής πυρκαγιάς-«Μιλάμε για μέχρι 1,200 βαθμούς Κελσίου»
Επιστρέφει στην κανονικότητα η ύδρευση στις πυρόπληκτες περιοχές-Επί ποδός ΕΟΑ και ΤΑΥ
Διάφοροι φορείς με το δικό τους τρόπο συνεισφέρουν στο δράμα των πληγέντων από την φονική πυρκαγιά
Εξέδιδαν γυναίκα τρία πρόσωπα σε Κύπρο, Βουλγαρία και Γερμανία-Απορρίφθηκε αίτημα αποφυλάκισης
Απαντά στις καταγγελίες Πρωτοπαπά ο Λογγίνος-«Υπήρχαν υδροφόρες και υδροστόμια με νερό»
Έσβησε η φωτιά στη Λόφου και άναψε η φλόγα της αλληλεγγύης-«Ζήσαμε κάτι πραγματικά συγκινητικό»
Παροχή στοχευμένης στήριξης σε πληγέντες από πυρκαγιές από το Υφ. Πρόνοιας
Με δύο προτάσεις για στήριξη των γεωργών και παραγωγών στο Υπουργικό η Παναγιώτου-Τι προνοούν
Δεν κατάφερε να αποδείξει ότι οι μέθοδοι διάγνωσης στην Κύπρο υστερούν η πλευράς Αϊκούτ-Το σκεπτικό του Δικαστηρίου