Τα είπαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, Κατρούγκαλος και Σάλιβαν

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος είχε αργά το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Σάλιβαν (John Sullivan).

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών, ο Τζον Σάλιβαν συνεχάρη τον κ. Κατρούγκαλο για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και εξέφρασε την ικανοποίηση των ΗΠΑ για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Κατρούγκαλος, από τη μεριά του, τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας, σε συνεργασία με την Κύπρο, ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον κ. Σάλιβαν για την προσεχή σύγκληση της τριμερούς συνόδου Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ στην Κρήτη.

Αμφότεροι οι υπουργοί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συμφώνησαν για τη σημασία του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ και την περαιτέρω προώθησή του.

Εξάλλου, ο κ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε τον κ. Σάλιβαν για τη συμμετοχή του στην προσεχή σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 3-4 Απριλίου 2019 στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της οποίας θα μπορούσε να δοθεί περαιτέρω ώθηση στη συνεργασία Ελλάδος-ΗΠΑ.

Δειτε Επισης

Επανεκκίνηση για το καλώδιο χωρίς τουρκικά εμπόδια βλέπει η Αθήνα-Απαισιόδοξος για το Κυπριακό ο Γεραπετρίτης
Έπεσαν οι υπογραφές για τη μεταφορά των κινητών μονάδων αφαλάτωσης στην Κύπρο από τα ΗΑΕ
Με τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης για τους εργαζόμενους το μήνυμα του ΠτΔ για την Εργατική Πρωτομαγιά
Εικοσιένα χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ-«Το ισχυρότερο εφόδιο στον αγώνα για επίλυση του Κυπριακού»
Λετυμπιώτης: Εργαζόμαστε αδιάκοπα για βιώσιμη λύση του Κυπριακού
Για απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων με ψευδείς ειδήσεις κατηγόρησε τον Ερχιουμάν ο Τατάρ
ΑΚΕΛ: Διεκδικούμε πραγματική βελτίωση στα εισοδήματα των εργαζομένων
Στον κόσμο του το τουρκικό ΥΠΑΜ-Υποστηρίζει πως επιχειρείται αναβίωση της... «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ»
Προσδοκία Τατάρ να αλλάξει όνομα το ψευδοκράτος-«Δεν υπάρχει κράτος βορράς-νότος. Υπάρχουν δύο χωριστά κράτη»
Νέα ΓΓ του ΕΛΚ η Ντολόρς Μονσεράτ, πρώτος Αντιπρόεδρος ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας