Έρχεται τριήμερο χιονοπτώσεων στην Ελλάδα-Βουτιά 15 βαθμών κάνει ο υδράργυρος

Κατακόρυφη πτώση, έως και κατά 15 βαθμούς, θα σημειώσει η θερμοκρασία στην Ελλάδα το προσεχές Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα οποία, επιπλέον, προβλέπουν γενικευμένη κακοκαιρία και χιονοπτώσεις και στα βόρεια προάστια της Αττικής από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, για τα βόρεια προάστια της Αττικής το meteo.gr αναφέρει ότι από τους 15 βαθμούς Κελσίου -τη μέγιστη θερμοκρασία για σήμερα-, την προσεχή Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, ο υδράργυρος θα παραμείνει καθηλωμένος ανάμεσα στους -1 και 0 βαθμούς Κελσίου. 

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η χιονόπτωση στα βόρεια προάστια θα ξεκινήσει το βράδυ του Σαββάτου, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους μηδέν βαθμούς Κελσίου. 

Η χιονόπτωση θα συνεχιστεί την Κυριακή (από τις 8:00 και μετά), ενώ θα ενταθεί τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ. 

Το meteo.gr εκτιμά ότι οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως τα ξημερώματα της Δευτέρας, 25 Φεβρουαρίου. 

Να σημειωθεί ότι για το ίδιο τριήμερο το Εθνικό Αστεροσκοπείο προβλέπει ότι στο κέντρο της Αθήνας θα ρίχνει χιονόνερο και η χαμηλότερη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι οι 2 βαθμοί Κελσίου. 

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένονται χιονοπτώσεις το προσεχές Σάββατο. Από την Κυριακή, ωστόσο, ο καιρός θα «φορέσει» ξανά τα... καλά του, με την ηλιοφάνεια να επιστρέφει. 

Υπενθυμίζεται ότι αναλυτικούς χάρτες για το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα, και την πρωτεύουσα, εξέδωσε τη Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Πηγή: iefimerida.gr 

Δειτε Επισης

Επεισόδια με μπουκάλια και χημικά στη διαμαρτυρία για το ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο στην Κρήτη
Ένοχοι επτά κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Επεισοδιακή καταδίωξη στα Άνω Λιόσια με οδηγό ένα οκτάχρονο παιδί
«Παρακάλεσέ με, ζήτα συγγνώμη»-Η μαρτυρία ασθενή που κατήγγειλε γιατρό για φακελάκι
Δύο κόσμοι στη Ρόδο για τους Ισραηλινούς τουρίστες-Συγκέντρωση και συλλήψεις, υποδοχή με γλυκά και κεράσματα
Πτώμα σε αποσύνθεση στην ταράτσα του νοσοκομείου Θήβας-Ερωτήματα για την επιτήρηση του χώρου
Πολίτες μαζεύτηκαν στο λιμάνι της Ρόδου για να διαμαρτυρηθούν για Ισραηλινούς τουρίστες-Οκτώ συλλήψεις
Από δύο εστίες ξέσπασε η πυρκαγιά στον Υμηττό-Έσβησε μέσα σε 20 λεπτά, δεν απειλήθηκαν σπίτια
«Μου δάγκωσε το αυτί, φώναζε 'είμαι Χαμάς'»-Άγρια συμπλοκή μεταξύ Ισραηλινού και Σύρου στην Ελλάδα
Την ενοχή του 40χρονου δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα πρότεινε η Εισαγγελέας-«Τη θεωρούσε κτήμα του»