Αυτοί είναι οι έξι νέοι Υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης

Ορκίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας οι έξι νέοι Υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης στην τελετή που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Θάνος Μωραϊτης και Άγγελος Τόλκας επέλεξαν θρησκευτικούς όρκους ενώ Γιώργος Κατρούγκαλος, Σία Αναγνωστοπούλου, Ελευθερία Χατζηγεωργίου και Κώστας Μπάρκας επέλεξαν πολιτικό όρκο.

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την ορκωμοσία, η κ. Αναγνωστοπούλου χαρακτήρισε μεγάλη τιμή για την ίδια την επιλογή του πρωθυπουργού: «Ελπίζω να ανταπεξέλθω. Είναι μεγάλη πρόκληση ο καλπασμός της Ακροδεξιάς, το Brexit, πώς θα πάει η Ευρώπη και ποιο ρόλο θα παίξει η Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο Θάνος Μωραΐτης, σημείωσε πως «αποδέχθηκα την πρόσκληση του Πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας. Στρατηγικός αντίπαλος είναι η ακροδεξιά και ο βαλκανικός νεοφιλελευθερισμός της Νέας Δημοκρατίας. Να διαμορφώσουμε όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης μακράς πνοής που έχει ανάγκη η κοινωνία».

Ο νέος Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Άγγελος Τόλκας υποστήριξε ότι το πόστο που αναλαμβάνει είναι κρίσιμο για την Ελλάδα και χρειάζεται τη μέγιστη εθνική συναίνεση, ομοψυχία και ανθρωπιά.

Δειτε Επισης

Εισβολή κουκουλοφόρων σε ελληνικό πανεπιστήμιο Στον νοσοκομείο φοιτητής που χτυπήθηκε με πυροσβεστήρα
«Σήμερα είχαμε παραλαβή»-Πώς ο 59χρονος έστελνε φωτογραφίες και βίντεο στον «στρατολογητή»
Συνελήφθη 59χρονος για κατασκοπεία στην Ελλάδα-Δρούσε για λογαριασμό ρωσικής υπηρεσίας
Κάλεσαν την Πυροσβεστική για φωτιά και με το που έφτασαν τους επιτέθηκαν με πέτρες
Ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση ο Παύλος Πολάκης-Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή
Την Προεδρία του ΣΑ του ΟΗΕ αναλαμβάνει αύριο η Ελλάδα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια ανάμεσα σε ΜΑΤ και κουκουλοφόρους στη Θεσσαλονίκη-Πέτρες, δακρυγόνα και έφοδος της ΕΛΑΣ
Ανήλικη κατήγγειλε 23χρονο για απόπειρα βιασμού στην Κρήτη-Βρίσκονταν σε διαμέρισμα
Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού
Τηλεφώνημα για βόμβα στην Βουλή της Ελλάδας