Φινλανδή απογειώνει το βελονάκι -Πλέκει τα πορτραίτα αντί να βγάλει φωτογραφίες (pics)

Το κροσέ, ή πλεκτό με βελονάκι, επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο.

Η Φινλανδή Λίισα Χιετάνεν απογείωσε την τέχνη του κροσέ στη στρατόσφαιρα: τα αντίγραφα μελών της οικογένειάς της και φίλων της – αντίγραφα, σε κροσέ – έχουν γίνει πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες. Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Χιετάνεν, η οποία πλέκει από 10 χρόνων, ζει στο Hämeenkyrö της Φινλανδίας και παρουσιάζει ρέπλικες των συγχωριανών της.

Αρχικά, παίρνει τα μέτρα των μοντέλων της και, στη συνέχεια, τα βάζει να ποζάρουν μπροστά στον φωτογραφικό φακό. Μελετά τη φωτογραφία για να δημιουργήσει το πλεκτό «γλυπτό» της. Κατασκευάζει έναν μεταλλικό σκελετό, και αρχίζει να τον καλύπτει χρησιμοποιώντας μια ευρύτατη γκάμα τεχνικών του κροσέ. Αποτέλεσμα (μετά από μήνες δουλειάς); Απολύτως ρεαλιστικές «ανθρώπινες» φιγούρες.

«Προσεγγίζω το θέμα μου διαρκώς, σε βάθος χρόνου, και αυτό επιτρέπει στο πορτρέτο να βρει σιγά σιγά τον χαρακτήρα του» εξηγεί η Λίισα. «Κάθε μέρα, συναντάω στον δρόμο τους ίδιους γνωστούς άγνωστους, και ο κοινός μας κόσμος έχει το μέγεθος ενός μικρού χωριού. Αναπαριστώ την τωρινή στιγμή, απεικονίζοντας το δικό μου περιβάλλον. Ταυτόχρονα, όμως, βγάζω στην επιφάνεια κάτι που είναι κοινό σε όλους μας».

Πηγή: ΑΠΕ, iefimerida

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Επέζησε από επίθεση καρχαρία και μοιράζεται το μοναδικό πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις σε τέτοια κατάσταση
Έγινε παιχνίδι στο PC ο CEO στη συναυλία των Coldplay
ΒΙΝΤΕΟ: Πέταξε τον επτάχρονο γιο του από τον βράχο για να του μάθει να αντιμετωπίζει τους φόβους του
Ο Τραμπ αλλάζει τη συνταγή της Coca-Cola στις ΗΠΑ-«Είναι απλά καλύτερα έτσι»
Απόκοσμο βίντεο με πυροστρόβιλο στην Γιούτα-Πώς δημιουργείται το σπάνιο φαινόμενο
ΒΙΝΤΕΟ: Tο παλικαρίσιο ζεϊμπέκικο του κύριου Ανδρέα με τη συσκευή οξυγόνου
Απίστευτη απόδραση στη Γαλλία-Διέφυγε έχοντας κρυφτεί μέσα στον… σάκο συγκρατούμενού του
ΒΙΝΤΕΟ: Απόκοσμες εικόνες στο Μέριλαντ- Σύννεφο σαν κύμα κατάπιε τον ουρανό
Σάλος με Ρωσίδα πυγμάχο που έδωσε ηλεκτρονικό τσιγάρο σε ουρακοτάγκο
ΒΙΝΤΕΟ: Αναστάτωση σε πτήση για Αίγυπτο-Γυναίκα απαιτούσε να πάει στη business class γιατί «πόναγαν τα στήθη της»