Έκκληση ογκολόγων σε Υπουργείο, ΟΑΥ, ΠΙΣ και ΠΑΣΙΝ να επανέλθουν σε διάλογο για το ΓεΣΥ

Η Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου (Ο.Ε.Κ), ως εκπρόσωπος ειδικότητας τριτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας, καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς, το Υπουργείο Υγείας, τον Ο.Α.Υ., τον Π.Ι.Σ. και τον Π.Α.Σ.Ι.Ν, να επανέλθουν σε διάλογο για το ΓεΣΥ με διάθεση αλλαγών και με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεχτών θέσεων, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες του ιατρικού κόσμου.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Ο.Ε.Κ συνήλθε σε γενική συνέλευση χθες και ενέκρινε ψήφισμα στο οποίο επαναβεβαιώνει την υποστήριξη της στην εφαρμογή ενός καθολικού και λειτουργικού Γενικού Σχεδίου Υγείας προς όφελος των ασθενών.

Η εταιρεία αναφέρει πως η εφαρμογή του ΓεΣΥ αποτελεί δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της πολιτείας και των εμπλεκομένων στα θέματα υγείας θεσμών, αλλά ταυτόχρονα τονίζει πως στο προτεινόμενο ΓεΣΥ  "υπάρχουν εκκρεμότητες και ασάφειες που αφορούν κυρίως τη δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια και ενδονοσοκομειακή ιατρική φροντίδα, των οποίων η επίλυση παραπέμπεται στο μέλλον".

"Η δημοσιότητα που έχει δοθεί στο θέμα των ιατρικών αμοιβών ατυχώς επισκίασε το εξαιρετικά σοβαρό θέμα της παροχής ποιοτικής φροντίδας από μέρους του ΓεΣΥ και τούτο παρά την προσπάθεια του Π.Ι.Σ. και των ιατρικών επιστημονικών εταιρειών να αναδείξουν το θέμα. Θέματα όπως τα πρωτόκολλα θεραπείας, η καταγραφή ή η υιοθέτηση κατευθυντηρίων γραμμών θεραπείας, η λειτουργία διεπιστημονικών ομάδων, η εξασφάλιση ψηλής ποιότητας αναλωσίμων, η διασφάλιση της παροχής και των τελευταίων επιστημονικά τεκμηριωμένων φαρμακευτικών θεραπειών, η εξασφάλιση τελευταίας τεχνολογίας ιατρικού εξοπλισμού όπως και θέματα ποιοτικού ελέγχου θα πρέπει να απασχολήσουν και να συζητηθούν", αναφέρει.

Στην γενική συνέλευση εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο με την πιο κάτω σύνθεση:
Πρόεδρος: Δρ Νίκος Κατωδρύτης, Αντιπρόεδρος: Δρ Παύλος Δράκος, Γραμματέας: Δρ Αναστασία Κωνσταντινίδου, Ταμίας: Δρ Βασίλης Βασιλείου, Μέλος: Δρ Μαρία Πιττάκα.
 

Δειτε Επισης

Επανήλθε με σφοδρότητα το ΑΚΕΛ, κατηγορεί ΠτΔ και Αννίτα για προστασία Αγγελίδη-«Έπρεπε να ήταν προ πολλού σπίτι του»
Εννιά στους δέκα απόφοιτοι πανεπιστημίου βρίσκουν δουλειά εντός πέντε χρόνων μετά τις σπουδές τους
Εξαπάτησαν 62χρονη για δήθεν απλήρωτο εξώδικο-Της απέσπασαν χιλιάδες ευρώ
Μέτωπα πυρκαγιών σε Πάφο και Λεμεσό-Επιχειρούν από ξηράς και αέρος οι δυνάμεις πυρόσβεσης
Κοινές ανησυχίες μεταξύ ΔΗΚΟ-ΔΗΠΑ αλλά όχι κοινή κάθοδος στις Βουλευτικές
Στο μικροσκόπιο της Βουλής η απόφαση του ΕΔΑΔ-«Η Νομική Υπηρεσία δεν αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της απόφασης»
Μαζική η διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για την απόφαση του ΕΔΑΔ-Συμμετέχουν 16 οργανώσεις
Σείεται η Νομική Υπηρεσία μετά την καταδίκη του ΕΔΑΔ-Επιμένουν κόμματα και βουλευτές για παραίτηση Αγγελίδη
Διαβεβαιώσεις Δαμιανού για συνέχιση προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού-«Οραματιζόμαστε μια πατρίδα ελεύθερη»
Ασταμάτητες οι διαδικτυακές απάτες-Παρουσιάζονται ως κυβερνητική υπηρεσία και αποσπούν χρήματα