Το ηχηρό όνομα στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑ και οι προσδοκίες για τις Ευρωεκλογές

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία με την οποία η Δημοκρατική Παράταξη οριστικοποιεί τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της για τις ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου.
 
Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, η ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης  υλοποιεί την απόφαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής που λήφθηκε στις 19 Ιανουαρίου, 2019, που προέβλεπε την ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.
 
Όσον αφορά στο προφίλ των υποψηφίων, πρόκειται για πρόσωπα καταξιωμένα στην κοινωνία, που ξεχωρίζουν για τη μόρφωση, τις ικανότητες, την επαγγελματική σταδιοδρομία τους, την προσφορά τους στα κοινά και τη συμμετοχή τους στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.
 
Πρόκειται για πρόσωπα με υψηλές διακρίσεις στον τομέα των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων, που είναι έτοιμοι να δώσουν τη μάχη της ευθύνης με συνέπεια, όραμα και με ολοκληρωμένες προτάσεις για την κοινωνία.
 
Οι  υποψήφιοι Ευρωβουλευτές οι οποίοι θέτουν τους εαυτούς τους ενώπιον της κρίσης των πολιτών είναι:
 
1.         Γιάννος Λακκοτρύπης- Εκτελεστικός Διευθυντής
2.         Ιάκωβος (Βάκης) Ιακώβου- Εγκεκριμένος Λογιστής
3.         Μαρίνος Κλεάνθους- Δικηγόρος-Δημοτικός Σύμβουλος
4.         Μιχάλης Ιωάννου- Δικηγόρος
 
Οι δυο επόμενες θέσεις θα καλυφθούν με πρόσωπα που θα προτείνει ο πρόεδρος της παράταξης στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή ως αριστίνδην υποψήφιους.
 
Για την πρώτη από τις δυο θέσεις, ο πρόεδρος της παράταξης Μάριος Καρογιάν θα προτείνει, το όνομα της τέως Ευρωβουλευτού, Αντιγόνης Παπαδοπούλου.
 
Ο δεύτερος αριστίνδην υποψήφιος θα προταθεί ενώπιον της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, η οποία σε έκτακτη συνεδρία θα επικυρώσει το ψηφοδέλτιο.
 
Πληροφορίες του REPORTER αναφέρουν πως αυτός θα είναι ο Λευτέρης Δημητρίου. Ο κ. Δημητρίου προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και είχε βρεθεί ξανά στον προεκλογικό στίβο, με την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.
 
«Η σύνθεση του ευρω-ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Παράταξης αντανακλά τη δυναμική που αναπτύσσεται στο χώρο που η Παράταξη εκφράζει», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος.
 
«Νέα πρόσωπα, έμπειροι άνθρωποι, δοκιμασμένοι επαγγελματίες και στελέχη με σημαντική κοινωνική προσφορά δίνουν το στίγμα της πορείας που η Δημοκρατική Παράταξη ακολουθεί, φιλοδοξώντας να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κυπριακού λαού για δυναμική ανανέωση του πολιτικού συστήματος», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με αυτούς τους έξι κάνει ντεμπούτο σε εκλογές η Δημοκρατική Παράταξη
 

Δειτε Επισης

Σ. Στεφάνου: Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας η αντιφασιστική νίκη
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Ο σφετερισμός ελληνοκυπριακών περιουσιών στο επίκεντρο της συνάντησης Τασούλα και Ένωσης Προσφύγων
Κατηγορεί τον Τατάρ ότι δεν έκανε τίποτα και ισχυρίζεται πως η Ε/κ πλευρά πλησιάζει στη χαλαρή ομοσπονδία ο Ερχιουρμάν
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»
Πρόταση νόμου για πιστωτικές συμβάσεις και προστασία των οφειλετών κατέθεσε η Ατταλίδου
Ν. Χριστοδουλίδης: Προετοιμαζόμαστε εντατικά για μια φιλόδοξη Προεδρία τους Συμβουλίου της ΕΕ
Το «ΘΑλΕΙΑ2021-2027» θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά 6% μέχρι το 2029
Ενοχλήθηκε και με τον Τασούλα ο Τατάρ-Κάνει λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας